Фото без описуСьогодні з нагоди Дня Єднання, оголошеного указом Президента України Володимиром Зеленським 14 лютогом 2022 року, на території Старосинявської громади відбулася акція Єднання. Участь у заходах взяли представники місцевого самоврядування, представники організацій та установ, які працюють на території громади, військові, поліцейські офіцери громади, рятувальники, працівники культури, громадські активісти, які зібралися на центральній площі містечка біля пам’ятника українському Кобзареві Тарасу Шевченку.

О 10.00  військовий 10-го відділу Хмельницького  районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки підняв Державний  Прапор України, прозвучав Гімн України.

День Єднання сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають вдруге. Відповідний Указ № 53/2022 про запровадження нового свята опублікований на сайті глави держави. Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА:   «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства»
З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість постановляю:

1. Оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання.

У цей день:

  1. Підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;
  2. Виконати о 10.00 Державний Гімн України;
  3.  Провести закордонним дипломатичним установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України. (…)
  4.   Державним органам забезпечити належне їх функціонування, перебування посадових осіб на роботі та виконання ними обов'язків відповідно до складеної присяги, а у разі виявлення порушень застосування в установленому порядку відповідних санкцій.

                                                                      

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ
14 лютого 2022 року»

Фото без описуФото без описуФото без опису