Фото без описуУ Пасічнянському сільському будинку культури відбулася  година спілкування приурочена битві під Крутами "Людської пам'яті свічу яскраво запалімо".

105 років подвигу Крут: найкращі завжди попереду.  29 січня 1918 року на залізничній платформі в Крутах близько 520 вояків (переважна більшість з яких була студентами) з 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, які мали десятикратну перевагу в живій силі, бронепотягах та артилерії.

Бій під Крутами тривав близько 6 годин у ньому загинули від 70 до 100 бійців з української сторони. Втрати більшовицьких військ тоді сягнули 300 людей. Українці затримали росіян на чотири дні, що да дало змогу укласти Берестейський мирний договір.

У пам'ять загиблих юнаків під Крутами у сільському клубі  села Ілятка відбувся  пам’ятний захід «Україна понад усе''.

«Українські воїни під Крутами віддали життя, але захистили незалежність і вибороли міжнародне визнання для своєї молодої держави. Сьогодні ми гідно продовжуємо їхню справу. Ціна боротьби висока. Але ціна поразки, і ми це знаємо з уроків історії, значно вища. Тому ми не зупинимося, доки не виженемо віковічного ворога з нашої землі. Маємо бути сильними настільки, щоб перемогти й убезпечити державу від нових спроб збройного захоплення», - написав у своєму Telegram Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Старосинявський Будинок культури