Фото без описуУ селищній раді відбулася зустріч селищного голови Віталія Здебського із відомим спортсменом Максимом Бондарем, який нещодавно повернувся з високими результатами  із 30-ої  Всесвітньої зимової Універсіади, котра  проходила в  американському Лейк-Плесіді.  Тренував лижника тренер-викладач Старосинявської ДЮСШ Анатолій Мельничук. Участь у зустрічі взяли перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик, депутат селищної ради, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук.

З біографії спортсмена: Бондар Максим Володимирович  народився у с. Олексіївка 23 жовтня 1999 року.   У 2013 році був зарахований на відділення лижних гонок у Старосинявську дитячо-юнацьку спортивну школу, його готував до змагань тренер-викладач Мельничук Анатолій Васильович. Максим неодноразово брав участь у чемпіонатах України, кубках України та Всеукраїнських змаганнях з лижних гонок, де був переможцем і призером змагань.

Після закінчення школи та ДЮСШ вступив у Броварське вище училище фізичної культури, де навчався 4-ри роки. Під час навчання брав участь у чемпіонатах України, кубках України з лижних гонок, де  виборював чемпіонство і був призером змагань.

Після закінчення училища вступив на ІІІ курс  Національного університету фізичного виховання та спорту м. Київ, де паралельно був зарахований у державну школу  вищої спортивної майстерності під керівництвом заслуженої тренерки України Єлисеєвої Галини Іванівни.

У 2021 році виконав норматив Майстра Спорту України  (МСУ).

На даний час навчається на магістратурі  Національного університету фізичного виховання та спорту м. Київ.

У 2022 році за результатами чемпіонату України  відібраний на  30-ту Всесвітню зимову Універсіаду. Змагання проходили з 11 по 22 січня 2023 року в  американському Лейк-Плесіді. Максим брав участь у змаганнях з лижних гонок, де зайняв 11 місце  (з 39 команд).

Бондар Максим працює тренером збірної України (дефлімпійський спорт).

Так тримати!

 

За матеріалами Старосинявської ДЮСШ.