Фото без описуЗавершили проєкт «Сади перемоги», зібрали гарний урожай. Картопляні «Сади перемоги» - соціальна ініціатива селищного голови Віталія Здебського, спрямована на підтримку переселенців та захисників на передовій.

Ініціативу підтримали не лише старости старостинських округів громади, а й аграрії, окремі мешканці громади, які віддали власні земельні ділянки для посадки картоплі. Висаджували навесні, ціле літо організатори доглядали за площами картоплі, здійснювали поління та обробіток рослин, а вересень-жовтень збирали урожай картоплі.

Найбільше висадили гектарів жителі двох старостатів Старосинявської громади – Пилявський та Пилявківський округи, а урожай збирали спільно із місцевими жителями і переселенцями, які мали бажання допомогти та отримати картоплю.  Коментує відео староста Пилявського старостинського округу Володимир Кисилишин.

Активну позицію підтримки людей  та, власне соціальну ініціативу селищного голови, підтримав місцевий фермер  Пилявського та Пилявківського округів Микола Повх, який найбільше зосередив сил та виконав робіт із вирощування картоплі для переселенців та ЗСУ.  У Пасічнянському старостинському окрузі гарна підтримка була від ДП ДГ «Пасічна» Віталія Таєнчука, керівника господарства, члена виконавчого комітету селищної ради. 

Фото без опису

Великі площі картоплі висадили та зібрали урожай у Лисанівському (0,43 га), Івківському (0,25 га), Паплинецькому (0,25 га), Пасічнянському (1,05 га), Пилявківському (0,60 га), Пилявському (1 га),  та по 0,10- 0,20 га в інших старостинських округах, загалом засадили картоплею 5,3 га. Урожай із загальної площі склав 55, 4 т. 

Фото без опису

Селищний голова Віталій Здебський висловив подяку всім учасникам проєкту за підтримку: «В країні йде війна, і сьогодні завдання кожного з нас забезпечити продовольством не лише переселенців, що мешкають на території громади, а й підтримати внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто на передовій. Війна спричинила кризу із забезпеченням України зерном, овочами, олійною та м’ясною продукцією, тому, ми шукали шляхи, як це зробити в теперішніх умовах, і віднайшли один з практичних методів.

Цьогорічний урожай картоплі виявися рясним. Надіємося, це стане значною допомогою у забезпеченні основною продукцією. Нехай ваші добрі справи повернуться вам сторицею!»

Матеріали проєкту «Сади перемоги»
у Старосинявській громаді