Фото без описуУ День села Теліжинці відбулися благодійні заходи з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України та добровольчих загонів. «Наш український народ бореться за свою волю, за свою свободу. І ми, творчі люди, також хочемо внести свою якусь частинку боротьби. Ми закликаємо кожного, до свого внеску, заради майбутньої Перемоги»,- такими словами закликали ведучі.

Захід був присвячений 873-ій річниці з часу найдавнішої (збереженої) літописної згадки про болохівське поселення Городець, тобто Вали - сучасні Теліжинці та 440-річчю з часу найдавнішої писемної згадки про село Теліжинці.

Тут жили наші прадіди, діди. Тут живуть наші батьки – тут корінь нашого українського роду, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі. Саме про красу рідного краю заспівав пісню директор будинку культури Анатолій Лотишко, пісня «Старосинявщина» на вірші поетеси, уродженки Теліжинців Любові Сердунич.

Фото без опису

За загиблими захисниками України оголошено хвилину мовчання. Тріо Будинку культури виконали пісню «Плакала калина», яка схвилювала присутніх. Енергійні танки подарувала молодь – вихованці танцювального гуртка Будинку культури – під назвою «Україна понад усе» та «Гуцульський танок».

Про старосинявські Теліжинці видано навіть окремі книжки. Це – поема «Городище над Іквою», яка вийшла 2000 року з-під пера Любові Андріївни Сердунич, і об’ємна книга «Столиця твого родоводу», видана 2015 року. З них прозвучала поезія, присвячена жителям села, у виконанні Надійки Березуцької.

Гарним мелодійним подарунком стала пісня про Теліжинці на вірш Любови Сердунич, музику Зої Ткачук. Пісню «Вербичка» подарувала авторка вірша Любов Сердунич, на мелодію хмельницького композитора Івана Пустового. Порадували гостей музичним виконанням «Перелаз» тріо «Елегія». Мелодійні українські пісні виконали Діана Сивопляс, Олександра Телендій, а на завершення концерту співали пісню «Боже, Україні збережи!».

Спортивні змагання того дня активізували жителів села, як кажуть, від старого до малого. Відбулися змагання з гирьового спорту, армреслінгу, де змагалися старші жителі села Теліжинці, активно взяла участь молодь, які спробували свої можливості в цьому виді спорту (керівник спортклубу – Олег Ніколаєць); змагання із вибивання м’яча на нозі, в яких активну участь брали діти, які в підсумку отримали приз – футбольний м’яч.

Фото без описуФото без опису

Найцікавішим видом виявився вид спорту – перетягування каната, де переможці отримали призи від організаторів – відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради та Старосинявської дитячо-юнацької спортшколи (ДЮСШ). Учасникам змагань вручили грамоти селищної ради та подарунки від організаторів.

Свято зі­гріло серця гостей добром і залишило в них най­кращі спогади. І нехай всіх нас об'єднає любов до рідної землі і найкращої у світі Батьківщини: Неньки-України! Слава Україні!

Фото без опису

 

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.