Фото без описуСонячна, хлібна мирна Україна  споконвіків виборювала свою незалежність… Багатостраждальна історія українського народу – кожне нове століття несло важкі випробування, але Україна не зламалась, вистояв український народ, який з діда-прадіда умів берегти своє, рідне та сокровенне: край, де народився і виріс, рідну землю, на якій вирощували хліб, родину, яка є духовною силою кожного.

На свято Дня Незалежності у Старосинявській громаді  активно виразили свою патріотичну позицію працівники ОМС, культури та  молодь громади, які організувалися для патріотичних фотознімків, інсталяцій та відео, присвячених рідній неньці-Україні.  Керівники сільських закладів культури в селах Пасічна, Мшанець, Залісся та Ілятка представили композиції (ВІДЕО).

Україна в серці в кожного з нас, віримо в Перемогу, віримо у ЗСУ!

І як би не хотілося про це говорити, але  День Незалежності України минув у час воєнного стану – під обстріли мирного населення, мирних територій… Рекордна кількість повітряних тривог лунала вчора, 24 серпня, в Україні. Її вмикали 189 разів. Росіяни намагалися «привітати» нас зі святом, але наш  український дух не зламати.

Фото без описуПротягом 24 серпня було оголошено рекордні 189 тривог в областях України та в м. Київ, — зазначають у телеграм-каналі Верховної ради Україні. — Попередній сумний рекорд — 109 тривог — був 23 квітня в переддень Великодня.

З історії:    «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» – єдине питання загальнонаціонального референдуму, що вирішив долю України.

Підтримали незалежність і відповіли «ТАК» – 90,32 % громадян України. Відбувся цей історичний день 1 грудня 1991 року, у Всеукраїнському волевиявленні взяли участь 84,18 % населення України.

Увійшов в історію і став визначним етапом у становленні Української Держави день 24 серпня 1991 року, коли за незалежність України проголосували 346 депутатів. Біля Верховної Ради УРСР у суботу 24 серпня 1991 року вирував велелюдний мітинг. Під стінами Ради, за спогадами очевидців, було від 30 до 50 тисяч людей, які вийшли на підтримку незалежності України. Ніхто точно не міг сказати, скільки тоді зібралося людей – тисячі, десятки тисяч? Одне було зрозуміло – люди настроєні рішуче, вимагали незалежності для своєї країни, тримали в руках плакати з написами “Україна виходить із СРСР”.

Проголошення незалежності України під стінами парламенту стало дуже емоційним та щасливим моментом. Воля народу – це не просто слова, це дії!

Історичне минуле свідчить, що український народ ще за довго до 1991 року боровся за свою незалежність, за свою свободу, за право жити на власній українській землі. Визвольний рух за відновлення державності ніколи не спинявся і досяг своєї мети у 1991 році, Україна стала незалежною державою.

Українці – волелюбний народ, який споконвічно прагне жити і житиме в незалежній Україні!

Прапор нашої країни несе в собі її історію. Настільки багато всього у двох кольорових смугах. Це вірність, і мужність наших громадян. Їх відвертість та чесність. Готовність до саможертви та віри в нашу державу.

Слава захисникам та захисницям, які сьогодні боронять небо, землю, цілісність кордонів нашої держави і виборюють перемогу українського народу!

Старосинявський  Будинок культури