Фото без описуПитання медичного обслуговування населення у віддалених населених пунктах громади особливо гостро постало останні три роки. Фельдшерсько-акушерські пункти - одна з невід'ємних складових первинної ланки системи охорони здоров'я в сільській місцевості. Саме вона найближча до людей, саме сюди жителі сіл звертаються за першою медичною допомогою. У селі Теліжинці мешкає більшість людей похилого віку, тому селищний голова Віталій Здебський, депутати селищної ради, члени виконавчого комітету з розуміння підійшли до вирішення питання щодо необхідності збереження сільських ФАПів, хоча їх не бачить в структурі закладів  охорони здоров’я держава.

На комунальне некомерційне підприємство "Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги" спрямовано кошти із селищного бюджету для роботи сільських ФАПів. У селі Теліжинці розпочав роботу медичний пункт тимчасового базування (фельдшерський пункт) і вже повноцінно працює в даному населеному пункті. За фінансової підтримки депутата Старосинявської селищної ради Олександра Крота, активної допомоги старости Івана Луценка та ініціативи ЦПМСД, приміщення ФП відремонтовано, має необхідний мінімум обладнання та молодого активного медика - Зою Ковальчук. ФАП готовий приймати пацієнтів.

Фото без описуНагадаємо вам, що ще в минулому році ми забезпечили села Уласово-Русанівку, Теліжинці медичним працівником, проте відкритим залишалося питання забезпечення фельдшера робочим місцем у Теліжинцях. Незважаючи на виклики воєнного часу, спільними зусиллями ця проблема успішно вирішена. Щиро запрошуємо на прийом та для зручності надаємо графік роботи фельдшера: Ул-Русанівка Пн,Ср; Теліжинці Вт,Чт; Іванківці Пт з 8.00 до 16.00.

Не хворійте! Миру усім!

КНП «Старосинявський ЦПМСД»