Фото без опису"Мир очима дітей" – та таку тему відбувся конкурс дитячого малюнку, який провела із наймолодшими мешканцями села Ілятка завідувач сільського клубу Анастасія Ревнюк.

Враховуючи тривожний час в країні, час воєнного стану, агресії та розрухи, в окремих населених пунктах працівники закладів культури, психологи, освітяни, службовці намагаються усіма силами підтримати молодь, переселенців та допомогти, хто чим може, у скрутні хвилини. Малюнки про те, як дітки бачать мир, опис їхніми очима, адже найбільше ми прагнемо спокою та миру в країні.

Станом на сьогодні - четвер, 21 липня, російські військові вбили 358 дитини в Україні, ще щонайменше 681 зазнали поранень. Правоохоронці відзначають, що ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення жертв в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій – 361, Харківській – 194, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївський – 53, Херсонській – 52, Запорізькій – 40.

20 липня унаслідок російських обстрілів Харкова загинув 13-річний хлопчик, а також отримала поранення 15-річна дівчина. Загинули діти у Вінниці.

За даними правоохоронців, щонайменше 2 185 закладів освіти пошкоджено внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів українських міст і сіл збройними силами РФ. При цьому 221 з них зруйнований повністю. (За матеріалами Офісу Генпрокурора та офіційними он-лайн виданнями).

Фото без опису

Старосинявський Будинок культури