Фото без описуСьогодні 28 червня ми відзначаємо одне з головних державних свят – День Конституції України. У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України - Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

У ніч з 27 на 28 червня 1996 року 315 депутатів Верховної Ради України працювали над документом у сесійній залі і розглядали питання, які не були врегульовані. На обговорення проблем витратили майже цілу добу, але вже вдень 28 червня ВРУ оголосила про ухвалення Конституції України – найголовнішого державного документа, який визначав права, суверенітет, територіальну цілісність, а також посилював авторитет України на світовому рівні.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність -  фундамент, на якому ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. Наша держава розвивалася за демократичними принципами, які понад усе цінують право людини на особисте життя,  здоров’я, честь і гідність, власну думку, свободу слова та дій.  Поступові зміни життя українців на краще, на жаль, викликали занепокоєння держави, котра  порушила кордони України і 24 лютого 2022 року зробила повномасштабне вторгнення на мирні українські землі… Україна тримається, і навіть в такий непростий час війни дотримується  Основного Закону України.

Хай мир і добро сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.

Зі святом вас, дорогі земляки!

З повагою
селищний голова                                                                                                 Віталій  ЗДЕБСЬКИЙ