День медичного працівника - свято особливої атмосфери. Кожного року цей день по-особливому  відзначає суспільство:  лікар відіграє важливу суспільну роль і посідає вагоме місце в житті кожної людини, родини, сім’ї. Особливої ваги цей день має у військовий час …


Фото без опису

Третя неділя червня є професійним святом для медичних працівників. Яким є це свято і ким його затверджено? Насправді,  день медичного працівника відзначають достатньо давно - з 1980 року. Щоправда, міжнародним цей день не назвеш - у різних країнах день медика відзначається в різний час і по-різному. Наприклад, є  Всесвітній день охорони психічного здоров'я, День медсестри, День лікаря. Але, як би не називали цей святковий день, він у календарі професійних свят посідає почесне місце.

Напередодні  професійного свята під час зустрічі із медпрацівниками  комунальних закладів  Старосинявської селищної ради - Старосинявського ЦПМСД та  Старосинявської багатопрофільної лікарні, працівниками ФАПів та амбулаторій сімейного лікаря – селищний голова Віталій Здебський щиро привітав з професійним святом працівників охорони здоров’я, адресував теплі побажання щастя, мирного неба, міцного здоров’я та шани від людей і вручив літні квіти та грамоти Старосинявської селищної ради медпрацівникам.

Селищний голова Віталій Здебський, дякуючи медичним працівникам за відповідальну роботу під час воєнного стану в країні та благородну справу допомоги військовим, передав головному лікарю Віталію Макогонському і колективу КНП «Старосинявської багатопрофільної лікарні» Подяку і пам’ятний сувенір від керівництва ГУР МОУ за надану підтримку військових на передовій; передав окрему Подяку ГУР МОУ Валентині Яківні Жук, медичній сестрі дитячого відділення КНП «Старосинявської БЛ», за сприяння та співпрацю в наданні допомоги Українській армії.

 Грамотами Старосинявської селищної ради нагороджено:

  • Бояренко Наталію Василівну – сестру медичну старшу відділення екстренної невідкладної медичної допомоги та інтенсивної терапії Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  • Кицун Оксану Василівну – сестру медичну маніпуляційну інфекційного відділення Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  • Колісник Антоніну Адольфівну – лікаря офтальмолога Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  • Левчук Наталію Володимирівну – лікаря травматолога Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  • Мутку Володимира Романовича – завідуючого хірургічним відділенням Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  • Пічкур Наталію Андріївну – сестру медичну анестезістку відділення екстренної невідкладної медичної допомоги та інтенсивної терапії Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  • Синкович Світлану Степанівну, сестру медичну терапевтичного відділення Старосинявської багатопрофільної лікарні;
  •  Кицун Валентину Миколаївну, заступника головного лікаря КНП «Старосинявський ЦПМСД»;
  •  Кравчук Віру Іванівну, лікаря загальної практики-сімейної медицини Новосинявської АЗП/СМ;
  •  Стасюк Тетяну Володимирівну, завідувача ФП, фельдшера с.Паньківці;
  •  Штикуна Миколу Ростиславовича, водія автотранспортних засобів Старосинявської АЗП/СМ;
  •  Ярославського Юрія Вікторовича, фельдшера Пасічнянської АЗП/СМ

за багаторічну сумлінну працю, добросовісне та професійне виконання своїх  обов’язків у галузі охорони здоров’я  та з нагоди святкування Дня медичного працівника.

Щирі вітання адресували медпрацівникам головний лікар КНП «Старосинявський  ЦПМСД» Надія Ананьєва, головний лікар КНП «Старосинявської БЛ» Віталій Макогонський. Сказано багато теплих слів, подяк за сумлінну працю, особливої атмосфери додавали літні квіти та щирі вітання.

У цей день звучали побажання міцного здоров'я  усім  медпрацівникам, добра, родинного затишку, теплі вітання з професійним  святковим днем. Зі святом Вас, Люди в білих халатах!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Прес-служба  Старосинявської  ТГ.