Фото без описуВійна в Україні, розв’язана рашистами, торкнулася мільйонів доль мирних українців… Важко передати словами, що довелося і нині доводиться пережити та відчувати внутрішньо переміщеним особам, які зупинилися в тихих селах громади.

Шестеро переселенців похилого віку втікали від війни з Миколаївської області. Знайшли прихисток у селі Теліжинці. Люди дали хатину, і якось усі розмістилися в ній.

За час перебування довелося звикати до різних життєвих обставин, але спокій і затишок сільських краєвидів трішки заспокоював. З часом виникало питання забезпечення продукцією. Перші допомоги отримали, але кожен день з’являлися свої потреби. Доля переселенців непроста. «Ми втікали від війни, і наш стан вимагав кращого…- розповідають переселенці, котрі побажали не називати імен.- Хто мав покращити власне здоров’я, а кому досить складно було справлятися психологічно та морально із зміною звичного способу життя. Ми звернулися з проханням підтримати нас у такий час до старости сіл Йосипівка, Іванківці, Теліжинці та Уласово-Русанівка Івана Миколайовича Луценка, селищного голови Віталія Здебського.

Як би складно не приходилося, нам надали підтримку основними продуктами харчування – домашня тушонка, сало, хліб і за допомоги керівника ФГ «Демчишина Г.М.» - Григорія Миколайовича Демчишина нам дали гречану крупу.

Дякуємо вам усім щиро! Добрі люди, спасибі за те, що зрозуміли ситуацію, в яку нам довелося потрапити, дякуємо, що ваші руки допомоги зуміли підтримати нас, пенсіонерів, у час жорстокої війни.»

Переселенці з Миколаївщини