Фото без описуСвітла пам'ять Герою! Русий Ігор Петрович загинув у боях за Україну на території Луганської області.

Народився 2 травня 1965 в смт. Антоніни Красилівського району, Хмельницької області в звичайній українській сім’ї.

Після закінчення школи трудову діяльність розпочав у 1982 році в Антонінській середній школі Красилівського району на посаді піонер-вожатого.

З 1983 р. по 1985 р. проходив військову службу.

З 1985 по 1990 році навчався в Кам’янець-Подільському державному педагогічному інституті ім. В.П. Затонського за спеціальністю історія.

Русий Ігор Петрович у Пасічнянському ліцеї працював з 1988 року на посаді вчителя історії та правознавства.

У 1997 році Русий І.П. переведений з посади вчителя на посаду директора Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. З ініціативи Ігоря Петровича у 1996 році в школі засновано Дитячу громадську організацію «Гарт». Як директор започаткував міжнародне співробітництво за програмою “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, реалізував освітній проєкт «Безперервна освіта. Дистанційне навчання». Вперше на теренах України на базі сільської школи у 2002 відкритий перший локальний пункт дистанційної освіти від Хмельницького Національного університету.

У 2002 році здобув другу вищу освіту у Центральному інституті післядипломної педагогічної за спеціальність «Менеджмент організації» та здобув кваліфікацію магістра менеджменту.

З 2006 року по 2010 рік Ігор Петрович працював на посаді начальника відділу освіти райдержадміністрації Старосинявського району.

З 2015 року по 2018 рік Русий І.П. працював на посаді голови Старосинявської районної державної адміністрації.

З 2018 року по лютий 2022 року працював вчителем у Пасічнянському ліцеї. Русий І.П. відповідальний, досвідчений педагог та умілий організатор. Учні Ігоря Петровича є призерами обласних олімпіад з історії та правознавства, обласного етапу конкурсу-захисту робіт учнів, членів МАН, переможцями та призерами районних олімпіад з історії та правознавства.

Неодноразово брав участь у Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, у професійних конкурсах.

Русий І.П. був членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним членом Центру дослідження історії Поділля. Був організатором Міжнародної науково-краєзнавчої конференції «Антонінський край у просторі і часі».

Ігор Петрович – професійний менеджер, творча особистість, здатна долати стереотипи та знаходити нетрадиційні шляхи розв’язання поставлених перед школою завдань, створювати й використовувати інноваційні технології. Русий І.П. був незмінним тренером спортивного клубу «Самсон», підготував 6 КМС (кандидатів в майстри спорту).

Русий І.П. неодноразово обирався депутатом - Пасічнянської сільської та Старосинявської районної рад.

Русий І.П. здійснював активну діяльність щодо участі навчального закладу у Всеукраїнському експерименті за темою «Теоретико-методологічні засади моделювання розвитку авторських шкіл» на базі Пасічнянського НВК; мав друковані праці. Відмінник освіти України.

За успіхи у трудовій діяльності неодноразово нагороджувався почесними грамотами, подяками та грошовими преміями.

З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну пішов служити в ЗСУ (Тероборону). Направлений на Схід України після проходження служби в одній із військових частин Львова.

Загинув під час виконання військового обов’язку 29 травня 2022 року в боях за Україну в м.Золоте Луганської області.

Старосинявська селищна рада висловлює співчуття рідним та близьким учасника бойових дій – дружині Тетяні Василівні РУСІЙ та сім’ї.

Вічна пам'ять захиснику Вітчизни! Герої не вмирають!