Фото без описуСитуація станом на 16.00 18 березня 2022 року на території Старосинявської громади контрольована.

У нашій громаді минула ще одна спокійна ніч. Традиційно щодня ми дякуємо тим, хто береже наш спокій. Завдяки їхній силі, мужності та витривалості ми можемо тут в тилу робити все, щоб допомогти нашій армії й наблизити Україну до перемоги!

Інформую:

  • Щодня в Україні о 9:00 ранку будемо згадувати хвилиною мовчання всіх українців, чиє життя забрала війна з росією. Пам'ятаємо усіх, чиє життя забрала війна... Віддаємо шану усім загиблим: військовим, цивільним, дітям, медикам, волонтерам... усім, кого вбито на цій війні... Не забудемо!
  • Оперативний штаб ЦЗН та НС продовжує працювати в режимі воєнного стану цілодобово.
  • Організовано відправляємо допомогу нашим військовим – відправлено понад 47 т продукції, організовуємо засоби для надання першої медичної допомоги.
  • Працюють всі місцеві комунальні служби та заклади охорони здоров’я.
  • Територія громади, вулиці патрулюються військовими комендантської роти та представниками громадського формування. Не забувайте при собі завжди мати документи, що посвідчують особу, нагадую – з 21.00 до 06.00 – комендантська година.
  • Створюємо умови для переселенців. У приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря» діє координаційний центр при селищній раді з надання гуманітарної допомоги переселенцям (одяг, засоби гігієни, дитячі речі). На даний час звернулося за допомогою 62 родини.
  • На сьогодні у смт Старій Синяві зареєстровано 930 переселенців, на території Старосинявської ТГ зареєстровано всього – 2813 осіб. Дані усіх чоловіків від 18 до 60 років, які продовжують прибувати на територію громади, повинні бути зафіксовані в штабі ЦЗН та НС селищної ради, над чим працюють старости та відповідальні працівники селищної ради, місцевого відділення військкомату та поліції.
  • Проводиться робота з аграріями громади щодо бронювання посад у сільськогосподарській галузі, оскільки на них покладено першочергове завдання тилу – забезпечення продукцією.
  • Усі питання соціального забезпечення та допомог, реєстрації можна вирішити у Центрі надання адміністративних послуг.
  • Звертаюсь з проханням до всіх мешканців оплачувати комунальні послуги вчасно! Нам усім потрібно, щоби громада надалі могла функціонувати у нормальному режимі. А критична інфраструктура працювала без перебоїв. Ваші платежі підтримують їхню стабільну роботу.
  • Нагадую про комендантську годину, заборонено перебувати на вулиці з 21.00 до 06.00, та не забуваємо про світломаскування своїх будинків.
  • Суха трава горить і палає в наших селах. Паління трави в нинішній час - це допомога ворогові! Ви відволікаєте цим спецслужби! Нагадую, у кожному селі територіальної громади створені загони самооборони. Наведіть порядок у своїх селах! Є інші способи боротьби з сухостоєм.

Хоч в нашій громаді спокійно, я закликаю усіх бути уважними. Сподіваюсь, що у більшості з нас за 23 дні війни уже сформувалась правильна реакція на сигнали тривоги та вміння правильно сприймати інформацію.

Зберігаємо спокій. Віримо у наші сили! Правда за нами! Все буде УКРАЇНА!

 

Селищний голова