Фото без описуСитуація станом на 16.00 21 березня 2022 року на території Старосинявської громади контрольована. Минає 26-та доба війни.

Щодня ми дякуємо тим, хто береже наш спокій, а ми можемо тут в тилу робити все, щоб допомогти нашій армії й наблизити Україну до перемоги! Дякую нашим військовим за захист, забезпечення спокою.

Повідомляю вам:

  • Оперативний штаб ЦЗН та НС продовжує працювати в режимі воєнного стану цілодобово.
  • Працюють всі місцеві комунальні служби та заклади охорони здоров’я.
  • Щодня о 9:00 ранку згадуємо хвилиною мовчання всіх українців, чиє життя забрала війна з росією. Віддаємо шану усім загиблим: військовим, цивільним, дітям, медикам, волонтерам… усім, кого вбито на цій війні... Не забудемо!
  • Організовано відправляємо допомогу нашим військовим – відправлено 67 т продукції: 8т продуктів організовано у співпраці селищної ради із ТОВ «Слав’янське-5» та відправлено жителям Харкова, які опинилися під обстрілами; 13т допомоги спільно направили жителям Києва, котрі зараз знаходяться в складних життєвих обставинах війни. Понад 30 т продукції (випічка, вареники, м’ясні консерви), виготовлені в домашніх умовах працівницями освіти, культури, кухні, нших комунальних закладів селищної ради та усіма жителями громади,  забезпечено волонтерські пункти «Калина» та в приміщенні «Нової пошти» і місцевої комендантської роти. Волонтери доставляли продукцію до військових Територіальної оборони в Старокостянтинові, Києва, Хмельницького (при зустрічі переселенців), допомагали переселенцям, що розмістилися на території містечка.
  • Створюємо умови для переселенців. У приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря» діє координаційний центр при селищній раді з надання гуманітарної допомоги переселенцям (одяг, засоби гігієни, дитячі речі). На даний час звернулося за допомогою 136 родин.
  • На сьогодні працюють мобільні групи для реєстрації та уточнення кількості переселенців та дітей, що зупинилися на території громади, над чим працюють старости та відповідальні працівники селищної ради, місцевого відділення військкомату та поліції. Це робимо для того, щоби зорієнтуватися на потреби та допомогу людям.
  • Наше першочергова завдання тилу – забезпечення продукцією, підтримка переселенців та захисників.
  • Звертаюсь з проханням до всіх жителів громади – йде весна, час сіяти і саджати. Розплануйте кожну земельну ділянку для вирощування зернових, овочів та іншої рослинності харчування. Це допоможе усім вберегти стабільну ситуацію із забезпеченням основного харчування.
  •  Не паліть сухі трави! Паління трави в нинішній час - це допомога ворогові на орієнтир! Ви відволікаєте цим спецслужби! Тільки за останній тиждень зафіксовано велику кількість пожеж на території громади згідно облікових дпних. Є інші способи боротьби з сухостоєм. Не забувайте про високі штрафи.
  • Нагадую про комендантську годину, заборонено перебувати на вулиці з 21.00 до 06.00, та не забуваємо про світломаскування своїх будинків.

Хоч в нашій громаді спокійно, я закликаю усіх бути уважними. Сподіваюсь, що у більшості з нас за 26 днів війни сформувалась правильна реакція на сигнали тривоги та вміння правильно сприймати інформацію.

Зберігаємо спокій. Віримо у наші сили! Правда за нами! Все буде УКРАЇНА!

 

Селищний голова