Фото без описуСьогодні під головуванням першого заступника селищного голови Олександра Попика відбулася розширена робоча он-лайн нарада зі старостами громади, під час якої обговорено актуальні питання сьогодення, наголошено на проблематиці їх вирішення та заплановано методи роботи.

З інформацією про роботу системи оповіщення громади та дії населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій виступив головний спеціаліст відділу комунального майна та житлово-комунального господарства та інфраструктури, цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи Володимир Кондратюк, наголосивши на роботі старост на місцях.

З питань заборгованості населення громади по земельному податку, декларування до 01.05.2022р. громадян за отримані доходи за період 2021 року інформувала заступник селищного голови Надія Вікарська, наголошуючи на забезпечення звірки платників податків фізичних осіб із земельного податку спільно з Старосинявською ДПІ. Так, з аналізу заборгованості населення із земельного податку склалася наступна ситуація: Адампільский старостинський округ – борг населення складає 1200 грн.; Заставецький старостинський округ – 3200 грн.; Новосинявський старостинський округ – 8400 грн.; Паплинецький старостинський округ – 7900 грн., тому діловодам і старостам варто активізувати роботу в цьому напрямку.

Перший заступник селищного голови Олександр Попик детально зупинився на дотриманні карантинних заходів на території громади з метою збереження здоров’я населення в непростий період «червоної зони», зокрема, відмітив, що дані з обліку хворих з COVID-19 станом на 14.02.2022 року за

даними КНП «Старосинявський ЦПМСД»  становлять: всього хворих - 2526 (+ 36 нових випадків за добу), 63 летальних, лікується 261 чол. з них 14 дітей), з них -   49 госпіталізовано та 214 лікуються амбулаторно, одужали за даними ЦПМСД – 2202 осіб. Тому дотримання карантинних норм є обов’язковими для всього населення громади.

Керуюча справами виконкому Оксана Бондарчук звернула увагу старост на ведення обліку робочого часу, підготовці до декларування-2021, проведення роз’яснювальної роботи серед населення громади щодо заборони продажу в місцевих торгових точках акцизних товарів до 11.00 год та з 22.00 год згідно рішення сесії селищної ради та неповнолітнім громадянам, що передбачає КУпАП штаф в розмірі 6800грн.

На нараді обговорено методи вирішення даних питань

За матеріалами наради.