Фото без описуСьогодні у селищній раді  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради. Голова адмінкомісії Надія Вікарська провела засідання, на яке прибуло 8 членів комісії із 9.

Комісія за участю правопорушників розглянула 3  протоколи про адміністративні правопорушення, складених працівниками сектору поліцейської діяльності №1 (смт Стара Синява) відділу поліції №1 (м.Старокостянтинів) Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій щодо порушення правил благоустрою та продажу спиртного.

Один протокол за ст. 156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами» розглядався випадок порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, а саме: торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами в приміщеннях або на територіях, заборонених законом, або в інших місцях, визначених рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, як таких, де роздрібна торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами заборонена, а так само торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами через торгові автомати чи неповнолітніми особами, а також продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менш як 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар), тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, (6800 – 13600 грн.). А також порушення рішення 46-ої чергової сесії сьомого скликання селищної ради «Про заборону реалізації спиртних напоїв на території Старосинявської селищної ради» від 17.05.2019р. №14/2019, де вказано на заборону продажу алкогольних виробів в установлених місцях з 22.00 до 11.00 год.

Щодо порушення правил благоустрою – розглядався випадок вивезення твердих побутових відходів у невстановлене для цього місце, засмічення території.

Члени адмінкомісії заслухали інформацію присутніх на комісії правопорушників, внесли свої пропозиції, які головуюча поставила на голосування. Складено два постанови про адміністративні правопорушення. Загальна  сума  штрафів склала близько 7140 грн.  

За матеріалами адмінкомісії.