Фото без описуЯка нині склалася ситуація із захворювання на корона вірус? Про це інформує головний лікар Старосинявського ЦПМСД Надія Ананьєва: «Станом на 15.12.2021р. на Старосинявщині кількість хворих на COVID-19 від початку пандемії за даними КНП «Старосинявський ЦПМСД» становить - 1975 (+ 0 нових випадків), 59 летальних, лікується всього 43 чол.( з них 1 дитина), з них госпіталізовано - 6: 7- в Старокостянтинівську БПЛ.

Територіально: смт Стара Синява- 1, с. Адампіль -1, с. Олексіївка - 2, с. Мисюрівка - 1, с. Пасічна - 1. З усієї кількості госпіталізованих щеплено від COVID-19: 2(33,3%), не щеплено від COVID-19: 4(66,7%).

Згідно Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації затверджена маршрутизація пацієнтів Старосинявської ТГ, хворих або з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Старокостянтинівську БПЛ. 37 - лікується амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів.

Територіально: смт Стара Синява - 9, с. Заставці - 2, с. Мисюрівка - 1, с. Пилява - 4, с. Олексіївка - 4, с. Йосипівка - 1, с. Красносілка - 1, с. Адампіль - 5, с. Іванківці - 1, с. Чехи - 3, с. Миколаївка - 2, с. Івки - 1, с. Пасічна - 1, с.Карпівці - 1. 1872 - одужали. Кількість летальних -59.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки - дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами - рятує життя. Бережіть себе та рідних. При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

З 15 грудня Хмельниччина перейшла у «жовту» зону.

Фото без описуЗа зміненими правилами, у «жовтій» зоні карантину ЗАБОРОНИЛИ РОБОТУ: шкіл, у яких менше 100% співробітників вакциновано принаймні однією дозою; кінотеатрів, театрів, музеїв та інших закладікультури; ресторанів і барів, окрім замовлень на виніс та доставки; спортзалів, басейнів; хостелів; проведення масових заходів; міжобласного та міжнародного транспорту.

ЦІ ЗАБОРОНИ НЕ СТОСУЮТЬСЯ ТИХ, ХТО МАЄ ТАКІ ДОКУМЕНТИ:

  • «жовтий» COVID-сертифікат або паперову довідку 063-О (чинні 30 днів);
  • «зелений» COVID-сертифікат (чинний 365 днів);
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів);
  • іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів); негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години); сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

НАВІТЬ ЗА НАЯВНОСТІ СOVID-ДОКУМЕНТІВ ЗАБОРОНЕНО:

  • перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу;
  • залишати місце обсервації чи ізоляції;
  • перевозити кількість пасажирів, більшу за кількість місць для сидіння та половину стоячих місць;
  • відкривати заклади освіти, де на ізоляції більше половини учнів і співробітників.

За новими правилами, співробітники закладів тепер скануватимуть COVID-сертифікати відвідувачів у додатку «Дія» та мірятимуть температуру на вході.

Якщо у відвідувачів не буде СOVID-документів, власник закладу має сплатити штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

20 вересня 2021 року Міністерство охорони здоров’я оновило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19. Протокол розроблено фахівцями Міністерства та найкваліфікованішими спеціалістами в галузі охорони здоров’я. Загалом до протоколу повністю включено підходи щодо медикаментозної терапії та кисневої підтримки при лікуванні COVID-19/

Стандарти надання медичної допомоги (COVID-19) затверджені наказом МОЗ від 08.09.2020 № 1907 (зі змінами). Вони ґрунтуються на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров'я та є адаптованими до потреб системи охорониадаптованими до потреб системи охорони здоров'я України.

Вакцинація – єдиний надійний метод зупинити поширення COVID-19 і сформувати колективний імунітет. У вакцинованих людей інфікування трапляється набагато рідше і хвороба протікає легше, зменшується потреба в реанімації та летальність від захворювання на COVID-19.

Сподіваємося на ваше розуміння критичності епідеміологічної ситуації, що розгортається навколо та закликаємо вас бути відповідальними громадянами нашої країни та громади – подумати про дітей і літніх батьків, які перебувають у групі ризику, про людей навколо, і прийняти усвідомлене важливе рішення – отримати щеплення від коронавірусу.

Принагідно нагадую, що отримати щеплення від COVID-19 можна отримати щоденно (з понеділка по п'ятницю) в Старосинявській, Пасічнянській, Пилявській, Адампільській, овосинявській АЗП/СМ з 08:00 до 16:00.

- Як проходить процес вакцинації у нас на Старосинявщині на сьогодні?

-Загальна кількість дорослого населення громади 15867. Всього проведено 12041 щеплень , з них І дозу отримали 6360, ІІ дози- 5681 особи.

Медики: ПМСД вакциновано - 98,5% , лікарня - 49%. В центрі ПМСД наявні в достатній кількості вакцини Пфайзер, Астразенека, Коронавак, Модерна. Працює 5 постійних пунктів щеплення ( також на вихідні працює Старосинявський пункт щеплень), 2 мобільних бригади.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ № 2770 від 13 грудня 2021 року щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) №18-10/2021-1.

Відповідно до наказу отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

“Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв’язку з важкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби”, – зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Повний перелік станів та показань для отримання додаткової дози антиковідної вакцини можна знайти в рекомендаціях НТГЕІ.

В Україні 8 109 нових випадків COVID-19 зафіксовано станом на 15 грудня 2021 року. Зокрема, захворіли 707 дітей та 182 медпрацівники.

Також за минулу добу: госпіталізовано – 2 280 осіб; летальних випадків – 356; одужало – 26 307 осіб; здійснено тестувань за добу – 79 090 (зокрема методом ПЛР – 38 008 методом ІФА – 8 984); досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 32 098.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1247), Полтавській (568), Запорізькій (456), Донецькій (425) і Волинській (402) областях.

На засіданні уряду було прийнято рішення щодо продовження адаптивного карантину до 31 березня 2022 року. Карантинні обмеження різних зон епіднебезпеки залишаються чинними.

Фото без опису

 

За оперативною інформацією Старосинявської ТГ.