Фото без описуСьогодні свій ювілей відзначає Олександр Яковлевич Осадчук, голова громадської організації «Старосинявська районна організація ветеранів  України» та ГО «Старосинявська районна організація ветеранів Афганістану /Воїнів-інтернаціоналістів/». Народився 20 жовтня 1961 року в селі Залісся на Старосинявщині. В 1977 році закінчив місцеву восьмирічну школу.

1977 – 1978 роки навчався у Пилявському професійно – технічному училищі. У березні 1970 року за направленням Старосинявського військкомату навчався в Хмельницькому ДОСАФ, отримав професію водія.

21 грудня 1979 року призваний на військову службу у 149-ий Гвардійський мотострілковий мукачівський полк. З 10 лютого 1980 року по 19 грудня 1981 року служив в Афганістані (місто Кундуз).

З 1982 – 1983 роки працював водієм у Заліссянському місцевому господарстві.

З 1984 по 2002 роки – водій   ЗАТ «Хмельницька маслосирбаза».

У 2012 році на загальних зборах учасників бойових дій в Афганістані обраний головою Старосинявської  громадської організації «Старосинявська районна організація   ветеранів Афганістану /Воїнів-інтернаціоналістів/».

У 2019 році обраний головою громадської організації «Старосинявська районна організація  ветеранів  України» на загальних зборах ветеранів війни і праці Старосинявського району. Дані громадські організації очолює і  на сьогодні.

За волею долі  він потрапив на службу в Афганістан.  Олександр Осадчук брав участь у бойових операціях, ризикуючи своїм життям. Повернувся додому, працював, вкладав свої зусилля в розвиток громадського суспільства, піклувався учасниками громадських організацій та розвивав їх діяльність на теренах Старосинявської громади й області.

Не вірилось тоді, не віриться й сьогодні, що швидко спливає ріка часу… Його життєва доля тісно переплелася з історичними подіями, які торкнулися життя мешканців громади… Спливає час, у якому не губиться людська пам'ять про тих, хто відстоював мирне небо в той час, хто такою дорогою ціною розплатився за цю нікому непотрібну десятилітню війну – ціною життя. Тому нині Олександр Осадчук взяз за основу – берегти мир і спокій, захищати тих, хто власне життя присвятив оберегу миру на землі, яка б не була війна.

Старосинявська селищна рада вітає Вас, Олександре Яковлевичу, з ювілейною датою! Висловлюємо шану і повагу за Вашу громадську позицію, організаторське вміння та сприяння у вирішення соціально-побутових питань учасників громадських організацій, котрі  Ви очолили. Щирі побажання – міцного здоров’я, добра та благополуччя у Вашому житті!