Питання відновлення будівлі приватного сектору, яка зазнала пошкодження під час літньої стихії, залишалося на контролі селищного голови. До селищної ради звернулася жителька с.Бабине з проханням надання матеріальної допомоги на відновлення даху будинку, який постраждав від негоди.

Селищним головою Віталієм Здебським створено комісію щодо обстеження наслідків стихійного явища, яке завдало збитків та призвело до пошкоджень на території с.Бабине та в домоволодінні Фаїни Кузик.

За наслідками роботи комісії встановлено, що через зливу та шквальне посилення вітру до 22 м/с в ніч з 27 на 28 липня 2021 року на території домогосподарства Кузик Ф.Г., вул.Набережна, 47 с.Бабине впало дерево на дах житлового будинку, що призвело до руйнування частини покрівлі. В ході роботи 29.07.2021 року комісією складено складено акт обстеження території с.Бабине щодо погодних умов та акт обстеження пошкоджень і дефектів житлового будинку. На підставі акту обстеження пошкоджень і дефектів комісією встановлено потребу в будівельних матеріалах на відновлення (капітального ремонту) даху будинку, а саме: 22 листи шиферу, 0,75 м3 пиломатеріалів та 1 кг шиферних цв`яхів. За результатами роботи комісії та зібраних матеріалів (фотографії та документи) селищна рада звернулася з листом – клопотанням до голови Хмельницької районної державної адміністрації Дениса Дунця щодо виділення з матеріального резерву Хмельницького району будівельних матеріалів в необхідній кількості.

Питання на сьогодні вирішено позитивно. За наданою допомогою жителі сіл Бабине Мороз Микола Стратонович, Мороз Микола Миколайович та Мороз Василь Стратонович, Скотенянець Руслан Петрович згуртувалися і надали практичну допомогу в ремонті покрівлі даху жительці села.

Староста сіл Бабине, Дубова Галина Холодняк, родина Фаїни Кузик висловлють подяку Старосинявській селищній раді, Хмельницькій районній державній адміністрації та жителям села Бабине, які ремонтували дах, за підтримку у складний час та ліквідації наслідків стихії, надану допомогу. Щира вдячність за розуміння, нехай ваші добрі справи повернуться вам добром!

За робочими матеріалами комісії.