Фото без описуЗа інформацією Старосинявського центру первинної медико – санітарної допомоги станом на 19:00 27.07.21р. на Старосинявщині кількість хворих на COVID-19 від початку пандемії становить - 1268 чол. (+ 2 нових випадки за день) , 35 летальних. Одужали 1231 людина. Під наглядом сімейних лікарів амбулаторно лікується 2 чол., госпіталізованих немає. Територіально: 2 чол. - с. Гончариха.

В даний час медичними працівниками Старосинявського центру первинної медико – санітарної допомоги продовжується вакцинація населення територіальної громади від COVID-19 в рамках оголошеного в Україні п`ятого етапу вакцинації. В умовах зростаючих загроз із розповсюдженням нових, більш агресивних, штамів коронавірусу «дельта» і «лямбда» сьогодні гостро стоїть питання убезпечення себе та близьких від захворювання. Єдиний спосіб оминути цю загрозу – це вакцинація. В розпорядженні медичного закладу є можливість проводити щеплення вакцинами CoronaVac та Moderna, які схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Дози вакцин випускаються виробниками таким чином, що CoronaVac використовується для щеплення однієї людини окремо одразу при зверненні , а особливості використання однієї дози Moderna вимагають формування групи людей з 15 чоловік, а тому бажаючим вакцинуватися необхідно контактувати з своїми сімейними лікарями та оперативно з`являтися в пункт вакцинації при Старосинявському центрі ПМСД в разі отримання запрошення. Кожний бажаючий вакцинуватися може вибрати собі безкоштовну вакцину на власний розсуд та з врахуванням особливостей умов її використання. Детальну інформацію про вакцини та особливості її застосування можна отримати в сімейного лікаря та безпосередньо в пункті щеплення Старосинявського центру ПМСД.

В Старосинявському центрі ПМСД створені мобільні бригади з числа фахівців, які проводять вакцинацію в сільських населених пунктах громади. Для отримання щеплення за місцем проживання сільським мешканцям необхідно звертатися до сімейних лікарів та старост своїх населених пунктів. Після формування певної кількості бажаючих вакцинуватися мобільні бригади виїжджають в населений пункт та проводять вакцинацію за графіком.

Старосинявська селищна рада звертається до населення громади: не ігноруйте заходи, які здійснюються владою для боротьби з пандемією, займайте активну позицію в боротьбі з підступною інфекційною хворобою COVID-19, вакцинуйтеся самі та закликайте до вакцинації своїх близьких, сусідів, знайомих, адже тільки спільними діями ми можемо виробити колективний імунітет та позбутися цієї хвороби.

Бережіть себе та своїх рідних.

Дотримуйтесь протиепідемічних вимог - носіть маску у громадських місцях, дотримуйтесь соціальної дистанції та гігієни рук.

При відчутті симптомів гострого респіраторного захворювання - звертайтеся за медичною допомогою.

 

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Старосинявської селищної ради