За ініціативи начальника Старосинявської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Галини Гук, за участю старшого державного ревізор-інспектора Красилівського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Жанною Першхайло відбулась робоча зустріч із cтаростою Володимиром Бортником, діловодом Раїсою Бацюк по закріпленх селах Івки, Мисюрівка, Травневе Старосинявської селищної ради та діловодом по закріпленх селах Бабине, Дубова Старосинявської селищної ради Галиною Гарник.

Фото без описуНа зустрічі обговорювались проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та питання наповнення місцевого бюджету.

В ході діалогу акцентовано увагу питанню щодо проведення інвентаризації обліку землевласників та землекористувачів на території закріплених сіл , особливу увагу було приділено питанню залучення до декларування та оподаткування доходів громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та одноосібно обробляють ці ділянки. Йшла мова також про порядок нарахування плати за землю для фізичних осіб, податкові пільги по земельному податку .

Крім того під час зустрічі обговорювались питання впровадження у практику нових форм комунікацій суб’єктів господарювання з контролюючими органами, які мають бути партнерами бізнесу. Йшла мова і про запровадження електронного документообігу та повноцінного використання сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника. Розглядались питання на основних напрямках роботи щодо ефективної співпраці та наповнення бюджету, повноти і своєчасності сплати податків та інших платежів, погашення боргу та виявлення додаткових джерел надходжень до бюджетів задля вирішення проблемних питань громади. «Лише за умови спільних активних дій керівництва громади, податкової інспекції та легального бізнесу і громадськості можна підняти рівень податкової культури і забезпечити виконання завдань з наповнення бюджету, розвитку бізнесу та розбудови населених пунктів», - наголосила Галина Гук.

За словами організаторів, такі зустрічі стали продовженням традиції спілкування податківців з органами місцевого самоврядування та платниками на принципах партнерства та зміцнення інформаційної платформи для кожної із сторін.

 

Начальник Старосинявської ДПІ

ГУ ДПС у Хмельницькій області Галина ГУК