У Старій Синяві проживає найстаріша жителька територіальної громади Марія Іванівна Горштейн, яка вчора 25 липня відсвяткувала свій 100-річний ювілей. Щирі вітання адресували їй від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету Старосинявської селищної ради перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик, керуючий справами виконкому Оксана Бондарчук, директор Старосинявського Територіального центру Петро Чорний та колектив, працівники Будинку культури, сусіди і рідні, які прибули з Ізраїлю.

Фото без описуВід селищної ради та Територіального центру ювілярці подарували слуховий апарат, букети квітів і святковий торт з написами «100 років з дня ювілею! Щастя і міцного здоров’я !», мелодійними піснями та «Многая літа» вітали бабусю працівники Будинку культури, теплі слова привітань звучали від рідних, які прибули за тисячі кілометрів.

Її життєва стежина стелилася зовсім непросто… Народилася Марія Іванівна Горштейн у невеликому селі Федорівка Тамбовської області. Працювала робітницею на птахофермі. Після закінчення Великої Вітчизняної війни переїхала із чоловіком Григорієм Горштейном у Стару Синяву. Прожили разом довгі роки життя. Працювала у магазині продавцем, пекла різноманітні солодощі. Зараз на вулиці Ватутіна в невеликій хатині мешкає сама. Так склалася доля, дітей не має, є племінниця, яка щороку приїздить з Ізраїлю навідати бабусю.

Наразі працівники Терцентру створюють всі необхідні умови, щоби Марія Іванівна не почувалася одинокою, допомагають вирішити багато домашніх справ. Надає соціальні послуги соціальний робітник Тамара Юхимівна Щур.

Кожна людина - індивідуальність, зі своїми життєвими історіями, баченням та прагненням. Необхідність у соціальній роботі існуватиме доки існує суспільство, навіть за найвищого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації… Многая літа ювілярці! Міцного здоров’я і добра!

Фото без опису

Терцентр.