Фото без описуУ селищній раді проходила розширена робоча нарада для старост населених пунктів Старосинявської територіальної громади, яку провели заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Вікарська та керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Оксана Бондарчук. Розглянуто актуальні питання організації роботи старост згідно вимог діючого законодавства, обговорено проблемні питання виконання обов’язків та роботи із зверненнями громадян.

  • 1. Про уповноважених осіб для участі в обстеженні житлово-побутових умов проживання жителів селищної ради при призначенні субсидій, допомог та пільг, інформувала Олена Карпович, начальник відділу з питань соціального захисту населення селищної ради; доручено старостам виконати рішення виконавчого комітету на місцях.
  • 2.Про роботу старост з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій, інформував завідувач сектору внутрішнього контролю та аудиту Юрій Гурин;
  • 3. Про організацію роботи старост в апараті селищної ради, інформували керуючий справами (секретар) виконкому Оксана Бондарчук та начальник відділу організаційно-кадрової роботи Любов Яцишина; проведено роз’яснювальну роботу щодо оформлення та видачі різних видів довідок та роботи зі зверненнями громадян.
  • 4. Допомога в оформленні документації на отримання різних видів дотацій, на цьому питанні детально зупинилася Олександра Міщишина, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради, надано методичні матеріали з оформлення відповідних видів дотацій на утримання бджіл та доїльні апарати.
  • 5. Про уповноваження посадових осіб Старосинявської селищної ради на вчинення нотаріальних дій, ґрунтовним аналітичним виступом була службова інформація завідуючої Старосинявської державної нотаріальної контори Олени Гоменюк. Старостам доручено виконання рішення виконкому на місцях на вчинення нотаріальних дій, надано чітке роз’яснення, методичні матеріали.

На нараді обговорено питання благоустрою сіл, ведення погосподарського обліку, роз’яснювальної роботи серед населення та дотримання графіків роботи старост у селах, де вони уповноважені виконувати обов’язки посадових осіб. Підсумувала роботу наради заступник селищного голови Надія Вікарська, яка наголосила на співпраці старост із орендарями землі на селах, мобілізації сплати податків до селищного бюджету, від чого залежатиме розвиток соціальної сфери сіл та інфраструктури.

 

Відділ організаційно-кадрової роботи.