Фото без описуЗа ініціативи голови комісії – голови комісії з питань ТЕБ і НС Здебського В.Е. та на виконання його доручення відбулося 10 – те позачергове засідання селищної комісії з питань ТЕБ і НС, на якому розглядалося єдине, але дуже важливе питання: про заходи з дотримання благополучного санітарного стану пов`язаного з поводженням з твердими побутовими та медичними відходами на території Старосинявської громади та в місцях розташування медичних закладів району та стан діючих худобо могильників на території селищної ради.

Із зазначених питань було заслухано інформації начальника КП «Старосинявський комунгосп» Федорчука І.Ю., заступника начальника Старосинявського РУ ГУ «Держпродспоживслужби» у Хмельницькій області Баші В.В., головного лікаря КНП «Старосинявська ЦРЛ» Макогонського В.М., головного лікаря КНП «Старосинявський центр ПМСД» Ананьєвої Н. О., керівника Старосинявського пункту Летичівської підстанції Хмельницької станції екстреної медичної допомоги КНП «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Ганах О.А. До обговорення наявних проблем активно долучалися члени комісії : заступник селищного голови з питань благоустрою населених пунктів Карпушин А.А., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Старосинявського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Шикоряк В. М. Гарячі дискусії викликало питання стану полігону із зберігання та захоронення твердих побутових відходів в смт.Стара Синява та під`їздної дороги до нього, виготовлення документації та облаштування біля населених пунктів громади нових полігонів із зберігання та захоронення ТПВ, худобомогильників, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ в селищі та селах громади, заключення договорів з населенням та юридичними особами по вивезенню ТПВ та запровадження їх роздільного збору для подальшої утилізації. Про заходи із збором та утилізацією медичних відходів (в т.ч. небезпечних) на території Старосинявської районної лікарні та амбулаторіях загальної практики сімейної медицини інформували керівники медичних закладів.

За наслідками обговорення головою комісії Здебським В.Е. надано пропозиції щодо виконання заходів відповідальними керівниками та службами по покращенню стану благоустрою на території населених пунктів та безпосередньо підзвітних підприємств і закладів із доведенням конкретних термінів виконання. Присутні члени комісії в складі 16 чоловік одностайно підтримали пропозиції голови та схвалили протокольне рішення. Одночасно було зобов`язано відповідальних за виконання заходів та завдань керівників звітувати перед комісією з питань ТЕБ і НС про їх виконання.

Комісія з питань ТЕБ і НС Старосинявської селищної ради закликає жителів громади забезпечити дотримання правил і норм благустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради: не викидати побутове сміття будь – де, не створювати смітників в непередбачуваних для цього місцях, заключати договори на вивезення твердих побутових відходів з КП «Старосинявський комунгосп» та дотримуватися встановлених графіків їх вивезення, поважати працю двірників та інших працівників комунальної служби.

Маємо дотримуватися головного життєвого правила: чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Адже всі ми живемо в спільному домі – в Старосинявщині, і хочемо щоб він був чистий та охайний, привабливий для проживання нам і нашим дітям, милував око нашим гостям.