День Перемоги – історична дата, яка кожній людині нагадує про своїх дідів-прадідів, які боролися за мир на Землі. Чи не кожна родина втратила у Великій Вітчизняній війні близьких, рідних, друзів і просто знайомих. Найбільше  ця подія торкнулася сільських жителів, де  десятки чоловіків, залишаючи свої родини, вирушали на фронт… і не всі повернулися в рідні села, до своїх родин живими… 76-ть років минуло потому… Пам'ять залишається вічною.

Перед відзначенням пам’ятних днів з нагоди 9 травня  селищною радою  за участю діловодів та працівників культури населених пунктів ОТГ забезпечено організацію та проведення  днів благоустрою біля пам’ятних місць у селах, пофарбовано огорожі, упорядковано могили загиблим воїнам, відремонтовано стелли, оновлено паркани.

У кожному селі Старосинявської громади з дотриманням вимог карантину «жовтої зони» пройшли заходи з нагоди  Дня пам’яті та  примирення і 76-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Праціники селищної ради, діловоди, працівники сільських закладів культури та учнівська молодь прийшли до місцевих пам’ятників Загиблим солдатам та загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 р.р., щоби вшанувати світлу пам'ять односельчан хвилиною мовчання, покладанням живих квітів до підніжжя пам’ятників та солдатських могил. Живі квіти – символ життя на Землі, і саме останні два роки екологи рекомендують приносити до могил живі квіти, оберігаючи навколишнє середовище від засмічення, адже пластик та різні пластмаси на вінках не розкладаються під впливом сонця та опадів, відповідно створюють стихійні смітники… Саме тому більшість людей приносили на вшанування пам’яті живі весняні квіти: нарциси, тюльпани та гіацинти.

Ця дата не залишає байдужим людство, бо стосується миру на землі та добра в родинах.

Прес-служба ОТГ.