Сьогодні під головуванням селищного голови Віталія Здебського відбулося дистанційно засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого визначено напрямки роботи відповідних служб та відкореговано карантинні заходи із 16.04.2021р. Розглянуто питання «Про заходи із запобігання поширенню на території Старосинявської громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Враховуючи ситуацію гідно протоколу комісії від 16.04.21р. №6 обмежено роботу закладів освіти (робота дистанційно до 25 квітня 2021р.), прийом громадян в установах, проте відновлено: торгівлю на ринку, виїзної торгівлі в населених пунктах, здійснення регулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом за напрямком визначених автобусних маршрутів загального користування приміського внутрішньорайонного сполучення та нерегулярних перевезень пасажирів з дотриманням кількості, яка не перевищує кількість місць для сидіння , вказано на посиленому дотриманні карантинних норм усіма жителями громади та контролю їх дотримання відповідними службами.

Рекомендувати виконавчому комітету Старосинявської селищної ради, керівникам установ та організацій, які знаходяться на території селищної ради, в залежності від стану епідемічної ситуації, самостійно приймати рішення щодо запровадження дистанційної форми роботи .

Керівникам підприємств, установ усіх форм власності, суб`єктам підприємницької діяльності:

1.1.забезпечити неухильне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 (із змінами).

1.2. Забезпечити проведення постійних заходів поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей (ринки, магазини, заклади громадського харчування тощо).

1.3. Забезпечити використання працівниками засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

1.4. Заборонити проведення особистих прийомів громадян та проведення масових заходів в колективах (збори, зібрання, наради тощо).

1.5. Заборонити приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, а також організацію інших видів відпочинку та розваг.

1.6. Щоденно контролювати ситуацію із станом захворюваності на ГРВІ в колективах та негайно відправляти на огляд до «сімейного» лікаря і додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань. (Додається Протокол засідання комісії від 16.04.21р. №6.)

 

За матеріалами роботи комісії ТЕБ та НС.