Фото без описуСьогодні у залі КП «Старосинявський РБК» відбулося засідання виконавчого комітету з дотриманням відповідних карантинних норм, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 21 члена виконавчого комітету. На виконкомі обговорено проблемні питаня соціального напрямку та роз’яснено деякі питання благоустрою територій.

  • 1.Про затвердження норм витрат на участь команди спортсменів Старосинявської селищної ради та проведення навчально-тренувальних зборів в Чемпіонаті обласні з футболу 2021 року, інформував начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук;
  • 2. Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини,
  • 3.Про надання згоди органу опіки та піклування на розподіл спадкового майна, надав роз’яснення головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Петро Скригунець;
  • 4. Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами,
  • 5. Про завершення опалювального сезону 2020-2021 років на території Старосинявської селищної ради, доповів начальник відділу комунального майна та житлово – комунального господарства та інфраструктури Володимир Мельник, який зупинився на завершенні опалювального сезону 15.04.2021 в усіх приміщеннях структурних підрозділів, комунальних установ та підприємств селищної ради при визначеній температурі повітря +8 градусів кілька днів підряд;
  • 6. Про надання згоди на передачу в оренду нежитлових приміщень об’єктів комунальної власності Старосинявської селищної ради розповів юрист відділу культури, національностей, релігій та туризму виконкому селищної ради Микола Братенко. Питання стосувалося надання в оренду приміщень різною площею під магазини приватним підприємцям згідно нових вимог чинного законодавства надання в оренду приміщень комунальної власності з проведенням аукціону. Надали згоду на передачу нежитлових приміщень КП «Старосинявський РБК» та частини підвального приміщення колишнього кінотеатру «Зоря».
  • У розділі «РІЗНЕ» щодо проведення щорічної акції «За чисте довкілля» -інформував заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин, який зупинився на проведенні місячника благоустрою територій в умовах карантинних заходів; наголосив на прибиранні прилеглих територій до приватних будинків, приміщень соціальної сфери, МАФів та магазинів.

Під час обговорення член виконкому Віталій Дроздовський запитав про планування робіт із висипання площі біля МАФів поряд із приміщенням заводу «Темп», Андрій Карпушин надав інформацію, що в селищному бюджеті закладено кошти на капітальний ремонт тротуару на тій площі, але висипання не передбачено. Член виконавчого комітету Юрій Кравчук зупинився на питанні підсипання під’їзної дороги до сміттєзвалища, роз’яснення надав заступник селищного голови Андрій Карпушин, який повідомив, що на сесії селищної ради під сміттєзвалище надано земельну ділянку, тепер буде оформлено письмове звернення до облдержадміністрації щодо виділення ділянки землі під дорогу, яке веде до сміттєзвалища, тоді можна офіційно розпочинати ремонт дороги.

З інформацією виступив перший заступник селищного голови Олександр Попик, який наголосив на неухильному дотриманні карантинних вимог, оскільки на сьогодні ускладнилася ситуація із захворюваності на COVID-19, 996 чоловік хворих від початку пандемії, 164 лікується, 30 – в лікувальних закладах, за вихідні зафіксовано 2 летальних випадки, найбільше хворих зареєстровано у смт Старій Синяві, селах Адампіль, Залісся, Заставці, Пасічна.

Актуальні зауваження надав начальник Старосинявського РС ГУДСНС України в Хмельницькій області Олександр Боднарук, який повідомив про наявні випадки спалювання сухої рослинності на територіях сіл Пилява, Іванківці, тому жителям потрібно бути обережними, бо за спалювання відходів і залишків сухої рослинності за статтею 82 КУпАП штраф: для громадян від 340 грн. до 1360 грн; для посадових осіб від 850 грн. до 1700 грн. Протоколи складають працівники поліції та поліцейські офіцери громади.

Підсумував роботу виконавчого комітету селищний голова Віталій Здебський і наголосив на дотриманні карантинних заходів та вимог діючого законодавства.

Прес-служба ОТГ.