Фото без описуУ центрі  Старої  Синяви біля  Свято-Покровського храму відбулися заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та полеглих воїнів АТО. Жителі селища, працівники установ, структурних підрозділів Старосинявської громади із квітами та лампадками прямували до місця проведення заходу, які прийшли вшанувати світлу пам'ять загиблих в мирний час - бійців та мирних жителів, і віддати шану полеглим у боротьбі за незалежність України.

Благочинний Старосинявського району ПЦУ Олег Макаровський відправив заупокійну літію за загиблими - поминання загиблих та прочитав спільну молитву за Україну, яку підтримали присутні.

У своєму виступі перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик звернувся до присутніх вшанувати світлу пам'ять простих людей, які віддали власне життя, щоб Україна піднялася з колін… В теперішній нелегкий час важливим і необхідним фактором у житті є мир та бажання до взаєморозуміння, що боротьба за Україну триває і тепер – в умовах російської агресії, яка продовжується.

Цей день -  не просто день пам'яті. І хоча минуло вже 7 років з часу подій на майдані, цей день став відліком часу, коли відбувся злам у свідомості кожного з нас…  Свята пам'ять про тих, хто ціною власного життя виборював право на краще європейське  майбутнє України.

Фото без описуГерої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито в ті страшні лютневі дні. Серед них - науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти… Хвилиною мовчання вшанували їхню пам'ять.

Звучали слова ведучих заходу: «Мамочко, вибач за чорну хустину, за те, що віднині будеш сама. Тебе я люблю, і люблю Україну, вона, як і ти,була в мене одна.»

У виконанні директора Старосинявського РБК прозвучала хвилююча пісня, яка малювала образи подій 2014-го…

У громаді вже третій рік поспіль проводиться тиха акція «Ангели пам’яті», присвячена пам’яті Героїв Небесної сотні. До неї приєдналися усі бажаючі та розвішали паперові ангели на калині, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам’яті про їхній подвиг.

Присутні подякували захисникам миру та цілісності країни, побажали злагоди, добра та міцного здоров’я  учасникам заходу.  Досить схвилювала усіх пісня майдану  "Плине кача", яка стала  Гімном Революції Гідності. Полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів, запаленням лампадок, які ставили біля пам’ятного місця. 

Фото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.