Фото без описуДень Святого Валентина – щорічне молодіжне свято, яке уособлює в собі радість, повагу та дружбу, наближення весни. На Старосинявщині за карантинних умов проходили небагатолюдні вечори та святкові заходи з нагоди цієї дати. У фойє Старосинявського РБК відбувся молодіжний вечір до Дня Святого Валентина, організований працівниками відділу культури, національностей, релігій та туризму, артистами РБК приніс гарні теплі емоції як учнівській молоді, та і їхнім батькам. Розважальні заходи додали родзинки до святкового вечора.

У Заліссянському СБК відбувся вечір відпочинку до Дня Святого Валентина. Ведучі вечора Ольга Денисенко і Ліза Блажкун представили програму заходу: ігри, конкурси, танцювально-розважальні номери. Переможцям вручали призи, які придбали завдяки керівнику місцевого господарства ТОВ «Велес-Агро-М» Степана Загороднього.

У Бабинському сільському клубі відбувся тематичний вечір «А ми кохаємо один одного», в якому взяли участь учні Бабинської школи-гімназії. Організаторам заходу вдалося передати атмосферу тепла та поваги один до одного завдяки танцям та пісні.

У читальному залі Старосинявської ЦРБ діяла виставка-інсталяція «Я люблю читати. А ти?»

До Дня Святого Валентина в бібліотеці оформлена книжковавиставка-інсталяція «Я люблю читати. А ти?». Книги сучасних українських та світових авторів, які представлені на виставці, сповнені романтичних мотивів. В кожній книзі, від кожного рядка віє такою пристрастю, такою тугою, таким безмежним коханням, що серця завмирають у почутті дива… Читайте та переживайте разом з героями книжок це справжнє почуття. Поряд з книгами представлені також картини з дерева читача бібліотеки Олександра Лукачека, виготовлені за допомогою техніки «Інтарсія». Бібліотека щиро запрошує на романтичне побачення з книгою всіх бажаючих.

З історії: Валентинів день, День закоханих є щорічним святом, яке припадає на 14 лютого. Назва походить від святого Валентина, якого згадує цього дня під час літургії Католицька церква. Войовничий імператор Клавдій нібито вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, яким забороняв воїнам одружуватися. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, дівчина якого була сліпою. Священник оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав його стратити, що й сталося 14 лютого.

Фото без опису

Старосинявський РБК.