Фото без описуУ малому залі адмінбудинку відбулася робоча нарада з діловодами селищної ради, на якій визначено основні напрямки роботи на І півріччя 2021 року, організацію роботи зі сплати земельного податку та обговорено належне оформлення необхідної документації відповідно до звернень громадян.

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Надія ВІКАРСЬКА наголосила на джерелах наповнення селищного бюджету, основним з яких є – земля, всі земельні ділянки, котрі передано у приватну власність, повинні оподатковуватися, від цього залежить розвиток громади.

 

Державний нотаріус Старосинявської державної нотаріальної контори

Олена ГОМЕНЮК розповіла про належне упорядкування документації, зауважила, що сплата земельного податку, як і інших податків, відбувається з моменту реєстрації речових прав.

Детально з процесом роботи оподаткування та організації роботи щодо здійснення обліку по земельному податку та інших платежах інформувала старший державний ревізор-інспектор Красилівського відділу податків і зборів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкового адміністрування ГУ ДПС у Хмельницькій області Жанна ПЕРШХАЙЛО, узгодивши час співпраці із діловодами. Нагадала, що термін плати земельного податку до 1-го травня 2021р., звернула увагу на повній інвентаризації земельних ділянок на території громади та проведенні звірки щодо земельного податку з даними податкової служби.

На нараді наголошено щодо прискорення роботи з мешканцями сіл громади з виготовлення технічної документації під громадські пасовища, особливо у селах Мшанець, Пилявка, Пилява.

Керуюча справами Оксана БОНДАРЧУК інформувала щодо належного упорядкування роботи із зверненнями громадян, терміни роботи, оформлення довідок та підготовки матеріалів погосподарського обліку на 2021 рік. Ведення погосподарського обліку в органах місцевого самоврядування  передбачено для накопичення і систематизації відомостей по кожному з розташованих на їхній території населених пунктів. Такі дані є необхідними не лише для підготовки звітів до органів статистики, але й для самих мешканців громади, яким потрібно довідки на підтвердження інформації про їхній майновий стан, об’єкти та земельні ділянки, склад сім’ї та ін. По суті, облік особистих селянських господарств, земельних ділянок є «кошиком» корисної інформації для усіх.

За матеріалами наради.