Фото без описуСьогодні 07 серпня лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано ще 4 хворих на COVID-19.

Головний лікар КНП «Старосинявського ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію:

«Станом на 07.08. 2020 сімейними лікарями ЦЕНТРУ ПМСД зареєстровано ще 2 випадки захворювання на ковід 19. Це медики, жителі Старої Синяви, контактні з попередньо захворівшим на коронавірусну хворобу. Вони почуваються задовільно, перебувають вдома на амбулаторному лікуванні під наглядом своїх сімейних лікарів. Хворі, що за попередні дні госпіталізовані в Хмельницьку інфекційну лікарню, почуваються краще. Всі медичні працівники Старосинявської амбулаторії сімейної медицини будуть протестовані, згідно наказу МОЗ УКРАЇНИ 1227, методом ІФА.»

Головний лікар КНП «Старосинявська ЦРЛ» Віталій Макогонський:

«Епідеміологічна ситуація погіршилася на території району. За тиждень 6 випадків корона вірусної інфекції та одна підозра. 5,08.20р. була госпіталізована в міську лікарню працівниця поліклініки ЦРЛ з підтвердженим діагнозом COVID-19. 6.08.20р. ввечері направлена в інфекційну лікарню швидкою допомогою працівниця терапевтичного відділення ЦРЛ. Тривають обстеження медичних працівників. Встановлюється коло контактних осіб. Прохання серйозно ставитися до дотримання карантинних заходів та берегти власне здоров’я!»

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 07 серпня (станом на 9:00) 78 261 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1852 летальні, 43 055 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1453 нові випадки. Загалом проведено 1 135 051 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужав 531 пацієнт. Найбільшу кількість випадків зареєстровано в місті Києві (186) і в Одеській (156), Львівській (152), Харківській (146) та Івано-Франківській (131) областях.

На Хмельниччині сьогодні: станом на 14.00 год. 7 серпня у Хмельницькому 169 зафіксованих випадків захворювання на Covid-19. 87 осіб одужали, 3 померли, 79 хворіють, 25 з них лікуються в стаціонарі інфекціцної лікарні, 54 - амбулаторно. Нові випадки: жінка, 46 років, лікується амбулаторно, чоловік, 19 років, лікується амбулаторно, жінка, 56 років, госпіталізована в ХІЛ, чоловік, 29 років, лікується амбулаторно, чоловік, 39 років, лікується амбулаторно, (обидвоє працівники поліціі), чоловік, 35 років, лікується амбулаторно, жінка, 34 роки, лікується амбулаторно, жінка, 40 років, лікується амбулаторно, дівчинка, 12 років, лікується амбулаторно. Одужали 4 особи: чоловік, 48 років, жінка, 69 років, жінка, 47 років, чоловік, 77 років. Всі четверо лікувалися в стаціонарі інфекційної лікарні. (Джерело: Хмельницька міська рада).

МОЗ інформує: Україна майже щодня встановлює нові антирекорди за кількістю інфікованих коронавірусом. Збільшилось число складних випадків та смертей, зростає показник госпіталізації. МОЗ укотре закликає громадян дотримуватись епідеміологічних правил. Адаптивний карантин - це баланс між звичним життям громадян та боротьбою з коронавірусом. Наразі карантинні обмеження запроваджуються не по всій області, а в конкретному районі залежно від епідеміологічної ситуації.

Мешканцям регіонів червоного рівня поширення небезпеки COVID-19 не треба робити тести на коронавірус чи самоізолюватися після переїзду в регіон з іншим рівнем. Епідеміологічна ситуація з COVID-19 змінила звичний вектор буденності. Коронавірусна хвороба диктує багато обмежень, але пандемія не забороняє нам головного - отримувати задоволення від життя у новій реальності. Ми можемо ходити в кіно, театри, відвідувати концерти, вболівати за улюблені спортивні команди, дотримуючись простих епідеміологічних правил. Безпечне життя може бути під час карантину!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.