Завершили роботу постійні депутатські комісії, які розглядали земельні питання. Головувала на комісії депутат селищної ради, голова постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту Галина Симчишина.

Депутати розглянули питання, що запропоновано на розгляд 66-ої чергової сесії селищної ради, яка відбудеться у понеділок 6 липня 2020 року. 222 питання стосувалися розгляду питань про виділення по 2 га за межами села Залісся тим жителям села, котрим не надали дозволу на розробку технічної документації. Тому у березні вони звернулися до селищного голови з проханням й офіційною пропозицією ще раз розглянути їхні заяви на сесії. Згідно Протоколу №1 загальних зборів громадян жителів с.Залісся від 9 березня 2020 року на основі п.13 ст.46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» надіслали свою пропозицію для включення до порядку денного сесії їхніх питань, так як раніше по підготовлених проектах рішень про надання дозволу на розробку проектів землеустрою не було прийнято. Підписалося більше 50 чоловік. Селищний голова виніс на розгляд сесії ці питання. Депутати розглянули усі питання, запропоновані на розгляд сесії на постійних комісіях. Вирішили, усі питання, що стосуються повторного розгляду про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на 2 га землі за межами населеного пункту Залісся не виносити на сесію - 222 питання), а відкласти до наступного розгляду. 49 питань, котрі стосуються оформлення земельних ділянок в межах населених пунктів громади, винести на розгляд сесії.

Депутат селищної ради Олександр Логвин надав пропозицію включити в порядок денний наступної сесії усі проекти рішень, котрі стосуються надання по 2 га земельних ділянок за межами населених пунктів тим учасникам АТО, яким ще не розглядали.

Доповідач – начальник відділу земельних відносин виконкому селищної ради Наталія Дзюба ознайомила депутатів із проєктами рішень сесії, внесено зміни та доповнення. До порядку денного запропонували включити додатково 2 питання: «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та «Про затвердження документації із землеустрою», проголосували за пропозицію зняти з порядку денного 2 питання: «Про передачу земельної ділянки в оренду» - 2 питання, так як два орендарі претендують на одні і ті ж самі площею 9,014 га в с.Залісся (невитребувані паї). Озвучено пропозицію щодо проведення конкурсу на оренду землі відповідно до грошової оцінки земель та встановлення відсотку сплати оренди.

За матеріалами засідання.