Фото без описуДП «Дослідне господарство «Пасічна» здавна славилося своєю господарською діяльністю. Взимку 2020 року в господарстві виникло ряд проблемних питань, які з часом поступово вирішуються, є такі, що й досі хвилюють жителів села…

Заступник голови облдержадміністрації Олексій Лесюк та директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу облдержадміністрації з робочим візитом відвідали Старосинявщину, під час якого провели аналіз діяльності ДП «ДГ «Пасічна» Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України» та провели зустріч з ініціативною групою працівників господарства.

Супроводжували представників області: голова райдержадміністрації Надія Вікарська, селищний голова (ОТГ) Віталій Здебський та перший заступник селищного голови Андрій Карпушин.

В.о. директора ДП «ДГ «Пасічна» Віталій Таєнчук ознайомив делегацію із проблемами, робою та перспективами підприємства. Особливу увагу звернули на тваринницьку галузь, адже завдяки їй господарство спроможне виплачувати заробітну плату працюючим, здійснювати платежі до бюджету, оновлювати матеріально-технічні засоби та інше.

Олексія Лесюка детально інформували про технологію заготівлі сінажу, стан утримання та годівлю великої рогатої худоби, проведення ремонту тваринницьких приміщень і наявний автопарк господарства. Під час огляду обговорювали питання збереження і нарощування поголів’я великої рогатої худоби та свиней, а також збільшення продуктивності в галузі тваринництва.

Фото без опису

У рамках візиту здійснено зустріч з ініціативною групою працівників підприємства. Учасники зустрічі обговорили цілу низку наболілих питань, що хвилюють працівників ДП «ДГ «Пасічна» та методів їх вирішення. Зокрема мова йшла про проблеми фінансово-господарського стану підприємства, можливість державної підтримки господарства, бачення та перспективи розвитку, прийняття змін щодо оподаткування державних сільськогосподарських підприємств, можливе розпаювання земель дослідного господарства, тощо.

Олексій Лесюк запевнив учасників зустрічі, що в межах своїх повноважень всіляко буде сприяти та по можливості допомагати у розвитку ДП «ДГ «Пасічна» аби покращити ситуацію в господарстві.

На завершення зустрічі заступник голови обласної державної адміністрації зустрівся із директором Пасічнянського НВК «Загальноосвітня школа I – III ступенів, технічний ліцей» - Тетяною Русою, яка поділилася здобутками навчального закладу та розповіла про навчання, плани і проблеми ліцею під час карантину.

Село Пасічна – одне із найбільших 45 населених пунктів Старосинявської ОТГ, його життєдіяльність і розвиток – спільне завдання держави та місцевого самоврядування.

 

За матеріалами робочого візиту.