Фото без опису15 червня лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано ще 1 випадок захворювання на пневмонію. Всього 12 випадків коронавірусної інфекції.

Лікарями Старосинявської ЦРЛ зроблено за минулу добу 1 швидкісний тест, результат негативний. Загальна кількість швидкісних тестів – 55. Нових хворих із гострими респіраторно-вірусними захворюваннями немає, приїжджих із-за кордону не зафіксовано.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва інформує:

«Сьогодні знята одна підозра на COVID-19 (жінка була госпіталізована з підозрою 11.06.20р.) Сьогодні зафіксовано 1 пацієнт з пневмонією, взятий біоматеріал на ПЛР-діагностику, результати очікуємо. За вихідні випадків захворювань не було. Як бачимо, ситуація із COVID-19 не залишає у спокої українців, тому прошу вас, будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, носіть маски в громадських місцях, подбайте про власний захист і здоров’я. Будьте обережні та уважні на ринках, які працюють в інших містах. Будьте здорові!»

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 15 червня зафіксовано 31 810 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 901 летальний, 14 253 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 656 нових випадків, з них 56 у дітей та 43 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 129 осіб. За добу одужала 171 особа, померли 12 осіб. За останню добу проведено 10236 тестувань, з яких 7950 методом ПЛР, 2286 методом ІФА. За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (136) та Закарпатській (48) областях і в місті Києві (53). Загалом проведено 497 284 тестування методом ПЛР.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому - 15 червня від початку пандемії зафіксовано 42 випадки захворювання на Covid-19. 40осіб одужало, 1 людина померла і 1 хворіє (лікується стаціонарно). У Хмельницькій області станом на 9.00 год. - 559 випадків захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 9:00 78 хворих, з них 1 дитина. Госпіталізували 2 хворих: 1 - підтверджений COVID-19 (один із районів області), 1 - підозра на COVID-19. В інфекційній лікарні зараз 42 хворих на COVID-19 (1 мешканець Хмельницького) та 10 підозр (5 мешканців Хмельницького). Пневмонії: в інфекційній лікарні 54 хворих із пневмонією, в міській лікарні - 2, в міській дитячій – 0. (Джерело: Хмельницька міська рада).

МОЗ інформує: Зважаючи на відновлення Україною міжнародного авіасполучення, анонсованого на 15 червня, МОЗ складає список країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 розділено на “червону” та “зелену” зони. Іноземці, які прилітають в Україну з “зеленої” зони, не повинні проходити обсервацію, але для них є обов’язковим страховий поліс, що покриває лікування COVID-19. Багато українців зловживають послабленням карантину, не дотримуються соціальної дистанції та не використовують засобів індивідуального захисту. Внаслідок цього протягом 5 днів у країні фіксується стрімкий ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію. МОЗ наголошує: ризик захворювання знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції.

Згідно із законодавством України, порушення норм карантину розцінюється як адміністративне правопорушення та може каратися штрафом.

Будьте обережні!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.