Фото без описуВчора 10.06.20р. о пів на сьому годину вечора завершила свою роботу 64-та чергова сесія селищної ради, яку провели селищний голова Віталій Здебський та секретар селищної ради Наталія Гарник. Участь в роботі сесії взяли 19 депутатів.

Сесія проходила з дотримання карантинних вимог: в дворі селищної ради,з використанням засобів індивідуального захисту, вимірюванням температури , що провели медичні працівники. Голова громади зачитав застереження щодо дотримання карантинних вимог.

Сесія розглянула 212 питань порядку денного, що стосувалися надання 2 га земель за межами населених пунктів учасникам бойових дій в зоні проведення АТО та рідним загиблих (батько, мати, діти). На початку сесії відбулося емоційне обговорення питання розприділення земельних ділянок. Присутні на сесії жителі села Сьомаки, ознайомивши із зверненням до депутатів, висловили позицію, що на землі в Сьомаках є багато заявників, які не є місцевими, а село невелике, жителям не вистачає земельних ділянок, щоби вести власну господарську діяльність. Просили врахувати, що земля для багатьох жителів є «шматком хліба» і чи не єдиним заробітком на селі, тому найперше мали б захищати інтереси селян, учасників АТО, які проживають на території Старосинявської ОТГ.

Учасники АТО висловили позицію, що мають першочергове право отримати по 2 га землі на усій території України, оскільки захищали мир і спокій людей не лише одного села, а всієї України. На сесії виділили по 2 га учасникам АТО: в с.Бабине – 32 атошникам – 64 га; в Сьомаках – для 60 осіб – 120 га; Ожарівці – для 16 учасників АТО – 32 га; у Гончарисі для одного учасника АТО – 2 га; в Харківцях – для одного учасника АТО – 2 га; в Цимбалівці – для 5 осіб – 10 га.

Виникало питання розприділення землі мешканцям села та тим заявникам, які претендували на землі в інших населених пунктах. У Сьомаках найбільші запаси землі за межами населених пунктів, тому 120 га землі надали 60 учасникам бойових дій в зоні АТО; ще 263 га залишається людям, які написали заяви. Як депутати роз приділять землю, це вже питання інших сесій, які відбудуться в порядку скликання…

Працювала лічильна комісія у складі: голова – Олександр Кондратюк, члени комісії Віра Котик, Любов Назаренко, які фіксували результати голосування.

Депутати розглянули усі питання та проголосували, результати голосування можете побачити ТУТ:  https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/396396/

Сесія проходила емоційно, з перервами, як хто голосував, які позиції висловлював, як дозволяв собі поводитися та відноситися до інших – за бажанням можете переглянути ВІДЕО.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.