Фото без описуСьогодні 11 червня лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» на Старосинявщині зафіксовано одного хворого із бронхопневмонією: ПЛР-тестами підтверджено один випадок COVID-19, виявлено одну підозру. Медпрацівниками КНП «Старосинявська ЦРЛ» проведено всього 53 швидкісних тести, один за попередню добу із негативним результатом; приїжджих із-за кордону не зафіксовано.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва інформує:

«Сьогодні було зареєстровано 11 випадок коронавірусної хвороби у Старосинявському районі. Це жінка, з села Олексіївка, якій було 10.06. взято мазок на ПЛР-дослідження зв'язку з пневмонією. Результат ПЛР-ДОСЛІДЖЕННЯ отриманий сьогодні, показав позитивний результат. Хвору жінку з підтвердженим СOVID-19, а також її родичку, з підозрою на коронавірусну інфекцію сьогодні відправлено ШМД на госпіталізацію в ХМІЛ. Сімейні лікарі встановлюють коло контактних осіб.

Наголошую ще раз, не зважаючи на теплу погоду, ми бачимо, як складаються нині обставини, збільшується кількість хворих. Будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, носіть маски в громадських місцях, подбайте про власний захист і здоров’я, яке у великій мірі залежить від вас та вашого ставлення до оточуючого світу. Будьте обережні та уважні на ринках, які працюють. Будьте здорові!»

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я в Україні станом на 11 червня зафіксовано 29070 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 854 летальні, 13141 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 689 нових випадків. Такої кількості захворювань не було навіть у найбільш пікові дні на початку епідемії. Крім цього, за останні 24 години від коронавірусу померла 21 людина. Загалом проведено 456 509 тестувань методом ПЛР.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (125), Київській (54), Рівненській (53) та Волинській (52) областях, а також у місті Київ (91).

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому - 11 червня від початку пандемії зафіксовано 42 випадки захворювання на Covid-19. 36 осіб одужало (вчора одужав хлопчик 7 років, що лікувався амбулаторно), 1 людина померла і 5 хворіють (4 лікуються стаціонарно, 1 - амбулаторно). У Хмельницькій області станом на 9.00 год. - 525 випадків захворювання. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні станом на 8:30 81 хворий, дітей немає. Госпіталізували 3 хворих з COVID-19 ( усі з різних районів області) і 4 особи із підозрою на COVID-19. В інфекційній лікарні зараз 50 хворих на COVID-19 (4 мешканці Хмельницького) і 5 хворих із підозрою на COVID-19.

Пневмонії: в інфекційній лікарні 56 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 2, в міській дитячій - 0. (Джерело: Хмельницька міська рада).

МОЗ інформує: сьогодні країна встановила новий антирекорд. За добу зафіксовано 689 нових випадків захворювання на COVID-19, 21 людина померла, серед них і один медик. Такої кількості захворювань у нас не було навіть на піку епідемії у квітні. Крім цього, ми спостерігаємо збільшення кількості випадків захворювання вже протягом тижня. Відчуття безпеки, яке в багатьох з'явилося після пом'якшення карантину, є уявним і не повинно стати приводом для легковажності. Адже вірус нікуди не подівся, він продовжує вбивати людей. Я ще раз нагадую, що пом'якшення карантину було запроваджено з урахуванням тих заходів безпеки, про які ми говоримо щодня. Це дотримання маскового режиму, часта дезінфекція рук та звернення до лікаря при перших симптомах захворювання. Кожен українець також несе особисту відповідальність за своє здоров'я, а тому рекомендую не наражатися на небезпеку і не ставити під загрозу своє життя й життя своїх близьких. Будьте обережні!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.