Фото без описуСитуація із COVID-19 на території України досягла піку… В період, коли всі надіялися на стабільність щодо розповсюдження захворювання, на Старосинявщині збільшилася кількість хворих на коронавірусну інфекцію.

Тому, з метою убезпечити здоров’я населення Старосинявської ОТГ, головою громади Віталієм Здебським було оперативно скликано засідання виконавчого комітету, де розглянули питання «Про здійснення заходів щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі на території Старосинявської селищної ради під час карантину». Участь в роботі взяли 22 члени виконавчого комітету та представники Старосинявського відділення поліції.

На підставі ст.ст. 30, 38, 59, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою запобігання можливості для розповсюдження інфекції хвороби COVID-19, враховуючи факт виявлення хворих на COVID-19 C на території Старосинявської селищної ради та створення громадянами, які проводять торгівлю небезпеки для учасників дорожнього руху, виконавчий комітет Старосинявської селищної ради, ВИРІШИВ:

  1. Заборонити несанкціоновану торгівлю на території селища Стара Синява, на проїзжій частині, тротуарі по вулицях Щорса, І. Франка, Миру та у селах Старосинявської селищної ради.
  2. Відділу комунального майна, житлово – комунального господарства та інфраструктури спільно з керівниками комунальних підприємств, в.о. старостами та посадовими особами Старосинявського ВНП Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області провести заходи щодо ліквідації у разі їх виявлення.
  3. В. о старостам щоденно інформувати Старосинявську селищну раду про виникнення несанкціонованої торгівлі на території контрольованих ними сіл.

Не менш важливим питанням було питання «Про заборону здійснення організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році під час карантину», про що інформував начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук. На підставі ст.ст. 30, 38, 59, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Програми організації відпочинку та оздоровлення дітей Старосинявського району Старосинявської селищної ради на 2016 – 2020 роки» від 12 травня 2016 року №04-27/2016, затвердженою рішенням сесії селищної ради VII – скликання, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою запобігання можливості для розповсюдження інфекції хвороби COVID-19, виконавчий комітет Старосинявської селищної ради ВИРІШИВ:

  • 1.Заборонити здійснення організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році під час карантину.

На виконкомі виступив з інформацією начальник Старосинявського районного сектору ДСНСУ в Хмельницькій області Мирослав Явдощук, котрий наголошував, що з початку травня на водоймах країни потонуло більше 47 людей.

За даними ДСНС, причини цих нещасних випадків незмінні: купання у не пристосованих для цього місцях, нехтування правилами безпеки під час відпочинку біля води, ігнорування штормових попереджень, а також неналежний догляд за дітьми. Тому, попередив жителів громади дбати про свою безпеку і, зокрема, на час карантинних обмежень утриматися від купання, прогулянок, а також риболовлі на плавзасобах. Обговорено із в.о. старост населених пунктів громади встановлення табличок на місцевих ставах про заборону купання, оскільки ці водойми не призначені для відпочинку та купання, організації зустрічей рятувальників із орендарями місцевих ставків для обговорення можливості визначення та упорядкування місць для літнього відпочинку на водоймах.


За матеріалами виконкому.