Фото без описуКожен історичний період має своїх героїв… Історія – велика сила, яку повинен знати і пам’ятати кожен, шанувати і опираючись на минулий досвід, будувати майбутнє. Працівники Старосинявської об’єднаної територіальної громади вшанували світлу пам'ять героїв України хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятників, могил і меморіальних дощок відомих земляків різних історичних періодів: до могили Івана Ганжі у с.Пиляві, могили воїнів ОУН-УПА в с.Івки, меморіальних дощок Героїв АТО Олександра Романенка та Олександра Казмірова, пам’ятника загиблих учасників АТО в центрі Старої Синяви.

Історична довідка: День Героїв (або Свято Героїв) – щорічний захід в Україні, встановлений на честь українських вояків - борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби,  гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни. День Героїв - це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків - борців за волю України та є символом незборимості української нації, відзначається на території України із 1941 року.

Від 2014 року цей день потроху починає визнаватися державними та самоврядними органами. Після початку війни за територію України в цей день вшановують пам'ять про загиблих в ній захисників України.

Сьогодні українці із зброєю в руках захищають свою країну від військової агресії. Серед українських захисників - 157 мешканців Старосинявської громади. Наші військові – земляки: Олександр Романенко, Вадим Шалатовський, Олексій Герега, Роман Сологуб, Олександр Казміров, Андрій Дзюба віддали своє життя заради миру, свободи та територіальної цілісності рідної держави, назавжди залишаться в нашій пам’яті.

Завдяки їм сьогодні ми маємо можливість розбудовувати європейське майбутнє держави.

Фото без опису

Відділ організаційно-кадрової роботи.