Фото без описуСьогодні ситуація із виникненням випадків захворювання на COVID-19 на території Старосинявської ОТГ залишається стабільною: нових випадків COVID-19 не зафіксовано, зменшилась кількість хворих на ГРВІ.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію:

«Сьогодні 13 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 2 хворих на ГРВІ: 2 дорослих, бронхопневмонії відсутні. Випадків коронавірусу зафіксовано 9, (1 летальний); із 25 других контактних осіб отримали усі результати ПЛР-тестів, які показали негативний результат (Covid-19 не підтверджено). З усіх контактних осіб по 9-ти хворих на коронавірусну інфекцію з с.Лисанівці, на самоізоляції продовжують залишатися лише 10 осіб. Щодо осіб, прибувших із-за кордону, загальна цифра їх з початку карантину становить 164 особи, із них 4 дитини. На самоізоляції залишається перебувати 8 осіб, із них 1 дитина.

Усі контактні особи попереджені про дотримання режиму самоізоляції. Наголошую ще раз - будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, подбайте про власний захист і здоров’я, яке у великій мірі залежить від вас та вашого ставлення до оточуючого світу. Будьте обережні та уважні на ринках, які уже розпочинають роботу. Будьте здорові!»

КНП «Старосинявська ЦРЛ» використала 28 швидкісних тестів, протягом минулої доби – 0.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 13 травня зафіксовано в Україні 16425 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 439 летальних, 3716 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 402 нові випадки.

На Хмельниччині сьогодні: зареєстровано 209 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них: 56 одужало, 8 летальних випадків. Один з нових випадків - медпрацівниця Хмельницької міської інфекційної лікарні, лікується амбулаторно в Красилівському районі. У м. Хмельницькому - 21 випадок. 15 хворих з міста одужали, 1 померла, 5 лікуються в інфекційній лікарні. Інфекційна лікарня: в інфекційній лікарні на 8:30 72 хворих, з них 5 діти. Госпіталізовані 9 осіб, з них 3 хворих на COVID-19, ще 4 хворих із підозрою на COVID-19 (1 з Хмельницького), 1 хворий на ГРВІ, 1 - гепатит. В інфекційній лікарні 48 хворих на COVID-19 та ще 4 хворих із підозрою на COVID-19. Пневмонії: в інфекційній лікарні 38 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 5, в міській дитячій - 1. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Прохання - залишайтеся вдома! Пом‘якшення карантину відбулося, але не варто нехтувати своїм життям та здоров’ям й оточуючих. Дотримуйтеся правил карантину! Будьте здорові!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.