Фото без описуЩасливі діти, коли поряд мама, як оберіг від усього злого, як Ангел-охоронець, як найрідніша і найдорожча людина. Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку відзначено 678 українських жінок.

Почесне звання отримали матері, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Із Хмельниччини звання отримали 20 жінок, одна із них із Старосинявської ОТГ.

Щирі вітання адресували багатодітній матері Зінаїді Сінчук із с.Олексіївка із присвоєнням звання «Мати-героїня» та з нагоди Дня матері від імені селищного голови Віталія Здебського секретар селищної ради Наталія Гарник, керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук та депутат селищної ради, в.о. сіл Пилява, Олексіївка Любов Назаренко, вручили від голови ОТГ подарунок, вітальну листівку та квіти.

Перед отриманням цього почесного звання у 2018-2019 роках ґрунтовна робота була проведена Старосинявською ОТГ, секретарем селищної ради Наталією Гарник у підготовці папки документів: довідок, матеріалів та ін., прийнято відповідне рішення виконавчого комітету про нагородження матері-героїні.

Фото без описуСінчук Зінаїда Петрівна народилась у 1970р. та виховувалась в трудолюбивій сім’ї колгоспників. Після закінчення 9 класів Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів навчалася в Хмельницькому СПТУ №16 та здобула професію швеї. Завжди прагнула працювати, але не завжди випадало на долю працювати за фахом. З 1987 по 1992 рік працювала зборщиком радіодеталей на заводі «Катіон» в м. Хмельницький. В 1992 році переїхала разом з сім’єю на постійне місце проживання в село Олексіївку Старосинявського району Хмельницької області. З 1992 по 2001 рік працювала санітаркою в Старосинявській районній лікарні. З 2001 року по 2004 рік працювала на сезонних роботах по обробітку цукрових буряків в місцевому господарстві ім. Б.Хмельницького села Олексіївка Старосинявського району Хмельницької області, з 2005 року по 2013 рік працювала робітником Пилявської амбулаторії сімейного лікаря Старосинявського району Хмельницької області, але за станом здоров’я змушена була залишити роботу. За період роботи зарахувала себе відповідальною та добропорядною працівницею. Сінчук Зінаїда Петрівна постійно бере участь у засіданнях жіночої ради Пилявської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів. Вона - чуйна, добросовісна, відповідальна людина; добра і щира багатодітна мама, яка народила та виховала 5 дітей : 3 – доньки та 2 – сина. Весь час порається біля своїх дітей, куховарить, займається домашнім господарством. Добросовісна, порядна жінка користується повагою серед жителів села. Виховує своїх дітей чесними, працьовитими, відповідальними. Взаємовідносини в сім’ї теплі, доброзичливі, в будинку завжди затишно та охайно. Жінка – гарна господиня, на території біля будинку упорядковано і чисто, вражають порядком засаджені городи та квітник біля хати. Незабаром вона святкуватиме ювілейну дану з дня народження.

Фото без опису

Діти Зінаїди Петрівни майже всі дорослі.

Син – Шаповал Вадим Станіславович, 1988 року народження, одружений, разом з дружиною виховує двоє дітей : сина та доньку. В 1995 році був зарахований до першого класу Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів, 9 класів якої закінчив у 2004 році. Після закінчення дев’яти класів Бабинської загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів школи вступив в Хмельницький торговельно – економічний коледж Київського національного торговельно – економічного університету, який закінчив в 2007 році та здобув кваліфікацію молодшого спеціаліста товарознавства та комерційної діяльності, товарознавця – комерсанта. В 2007 році призваний на службу до лав Української армії. Під час строкової служби неодноразово нагороджувався грамотами. В 2008 році - звільнений в запас зі збройних сил України. З 2009 року по даний час працює водієм ПАТ «Хмельницька маслосирбаза». До виконання своїх обов’язків ставиться добросовісно, сумлінно. Дисциплінований, врівноважений, самостійний, ввічливий, користується повагою в колективі. Разом з сім’єю проживає в м. Хмельницький.

Фото без описуДонька – Шаповал Світлана Станіславівна, 1990 року народження, незаміжня, В 1997 році була зарахована до першого класу Пилявської загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів, 9 класів якої закінчила в 2006 році. В 2006 році вступила в Хмельницький професійний ліцей сфери послуг та здобула професію кравця. В даний час проживає разом з мамою, працює в особистому селянському господарстві.

Син – Димихін Сергій Олегович, 1996 року народження, неодружений. В 2002 році був зарахований до першого класу Пилявської загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів – школи сприяння здоров’ю і козацькому гарту Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області, 11 класів якої закінчив у 2013 році. Після закінчення школи вступив у вище Хмельницьке професійне училище № 4 та здобув професію: монтажник систем утеплення будівель. З 2015 року по весну 2016 року працював експедитором ПАТ «Хмельницька маслосирбаза». В травні 2016 року призваний на службу до лав Української армії. В травні 2017 року звільнений з лав Української армії в запас. В даний час проживає разом з мамою, працює в особистому селянському господарстві. Характеризується з позитивної сторони, дисциплінований, користується повагою серед однолітків..

Донька – Димихіна Інна Олегівна, 1999 року народження. В 2005 році зарахована до першого класу Пилявської загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів- школи сприяння здоров’ю і козацькому гарту Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області, 11 класів якої закінчила в 2016 році. Після закінчення школи вступила у Старокостянтинівський професійний ліцей та здобула професію «оператор лінії у виробництві харчової продукції (молочне виробництво)». В даний час проживає разом з мамою, працює в особистому селянському господарстві. За характером спокійна, добра, лагідна.

Донька – Сінчук Анастасія Степанівна, 2008 року народження. В 2015 році зарахована до першого класу Пилявської загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів. На даний час навчається у 3 класі. За характером спокійна, добра. Приймає активну участь у житті класу. Учасниця художньої самодіяльності школи. В літній період допомагає мамі по господарству. Проживає разом з мамою.

На виконкомі Старосинявської селищної ради кандидатура Сінчук Зінаїди Петрівни рекомендована до нагородження: рішенням від 30 листопада 2018 року № 12/2018 представляється до присвоєння Почесного звання України «Мати героїня».

Дане звання жінка отримала згідно Указу Президента України Володимира Зеленського №893/2019 від 07.12.2019 року.

Старосинявський селищний голова Віталій Здебський, виконком селищної ради бажають Вам, Зінаїдо Петрівно, та усій Вашій родині міцного здоров’я, добра, благополуччя та довгих років життя у дружній і міцній сім’ї.

Старосинявська ОТГ.