Сьогодні у КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» доставлено апарат штучної вентиляції легень за фінансової підтримки генерального директора агропромхолдингу «Астарта-Київ» - Віктора Іванчика, (директора ТОВ "Хмільницьке" Віктора Рижука) в рамках соціальних угод із Старосинявською об’єднаною територіальною громадою.

У березні 2020 селищним головою Віталієм Здебським проведено переговори із керівництвом агропромхолдингу «Астарта-Київ» та підрозділом ТОВ "Хмільницьке" щодо необхідності запобігання поширення епідемії коронавірусу та в зв’язку із такою ситуацією – оновлення медичної апаратури комунального підприємства селищної ради – ЦРЛ.

Старосинявська селищна рада звернулася до підприємства з проханням надати посильну допомогу для придбання апарату штучної вентиляції легень та необхідних засобів індивідуального захисту, засобів дезінфекції медичних працівників КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» і в підтримку пацієнтів.У лікарні є в наявності медичні фахівці, котрі вміють працювати із сучасним ШВЛ-апаратом.

Наразі апарат штучної вентиляції встановлюють відповідні спеціалісти в палаті інтенсивної терапії Старосинявської центральної районної лікарні, проводяться пусконалагоджувальні види робіт.

Ситуація із виникненням випадків захворювання на COVID-19 на території Старосинявської ОТГ сколихнула населення, але на сьогодні стабілізувалася: нових випадків COVID-19 не зафіксовано, у 10 контактних осіб відібрані зразки на ПЛР-тести не підтвердили жодного випадку, інші очікуються; зменшилась кількість хворих на ГРВІ.

Старосинявська ОТГ.