Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію: «Сьогодні 8 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 3 хворих на ГРВІ: 2 дорослих, бронхопневмонії - одна. Випадків коронавірусу зафіксовано 9, (1 летальний); із 25 других контактних осіб – отримали перший негативний результат (Covid-19 не підтверджено), інші очікуємо найближчим часом.

Пацієнт, що проживає в Хмельницькому, якого вчора госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом Covid-19, сам родом з села Паньківці. Лікарями встановлено коло контактних осіб у Паньківцях та відібрані біологічні зразки, всього у кількості 5 шт. Результати очікуються за 2-4 доби. Особи попереджені про дотримання режиму самоізоляції. Наголошую ще раз - будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, подбайте про власний захист і здоров’я, яке у великій мірі залежить від вас та вашого ставлення до оточуючого світу. Будьте здорові!»

З початку карантину на територію громади прибуло 113 осіб із-за кордону, які перебували встановлені терміни на самоізоляції, 8 із них ще перебуває на самоізоляції.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 8 травня зафіксовано в Україні 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому зафіксовано 20 випадків захворювання на Covid-19 (18 мешканців міста, 2 випадки - мешканці району, зафіксовані і обліковуються у Хмельницькому). 14 людей одужало, 1 людина померла, 5 перебувають в інфекційній лікарні. Загалом по області зафіксовано 165 випадків. В інфекційній лікарні станом на 9:00 загалом 68 хворих. Госпіталізовані 12 осіб, з них 5 хворих на COVID-19 (1 мешканець Хмельницького і один мешканець Старосинявського району, випадок захворювання обліковується як міський), ще 5 осіб із підозрою на COVID-19 (1 мешканець Хмельницького), 2 ГРВІ (пневмонії). В лікарні 38 хворих на COVID-19 (3 мешканці Хмельницького і ще 2 мешканці Старосинявського району, які обліковуються як хворі, зафіксовані в місті). В лікарні також 6 хворих із підозрою на COVID-19. В інфекційній лікарні 42 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 6, в міській дитячій - 3. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Прохання - залишайтеся вдома! Пом‘якшення карантину відбудеться скоро, але не варто нехтувати своїм життям та здоров’ям й оточуючих. Дотримуйтеся правил карантину! Будьте здорові!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.