Фото без описуСитуація із захворюванням на COVID-19 знаходиться під контролем медичних працівників. З початку карантину на територію громади прибуло 111 осіб із-за кордону, які перебували встановлені терміни на самоізоляції, 6 із них ще перебуває на самоізоляції.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію:

«Сьогодні 7 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 6 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 2 дітей, пневмонії відсутні. Випадків коронавірусу зафіксовано 9, (1 летальний); із 24 перших контактних осіб - 6 осіб було госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, інших сьогодні в зв'язку з погіршенням стану теж госпіталізують. 2 підозри на COVID-19 не підтвердилися. Лікарі КНП «Старосинявський ЦПМСД» вчора взяли біологічні зразки на ПЛР –дослідження решту з 25 зразків, плюс ще у 2 медичних працівників, які задіяні в мобільних бригадах. У медиків, в зв'язку з наказом МОЗ, обстеження будуть проводитися кожні 5 діб, а не через те, що є симптоми. Результати офіційно будуть завтра.

Наголошую ще раз - будьте обережні, дотримуйтеся правил карантину, подбайте про власний захист і здоров’я, яке у великій мірі залежить від вас та вашого ставлення до оточуючого світу. Будьте здорові!»

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 7 травня зафіксовано в Україні 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків.

МОЗ інформує: за добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в Одеській області (63), Чернівецькій області (63) та Дніпропетровській області (56). У Києво-Печерській лаврі відбувся спалах COVID-19 – зафіксовано 17 нових випадків захворювання серед контактних осіб з інфікованими на цю хворобу. Тому санітарні заходи на території заповідника буде посилено.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому зафіксовано 18 випадків захворювання на COVID-19. 14 людей одужало, 1 людина померла, 3 людини лікуються в інфекційній лікарні. В Хмельницькій області - 143 випадки. В інфекційній лікарні станом на 9:00 57 хворих (COVID-19, пневмонії, кишкові інфекції, менінгіт, герпетична інфекція і тд). Госпіталізовані 7 осіб, з них 1 хворий з COVID-19 (Кам'янець-Подільський), ще 4 людини з підозрою на COVID-19 (1 мешканець Хмельницького), 2 людини із пневмоніями. В інфекційній лікарні перебуває 33 хворих на COVID-19 (з них 2 мешканці Хмельницького і 1 мешканець району, який обліковується у Хмельницькому). 4 хворих із підозрою на COVID-19 (1 з Хмельницького). В інфекційній лікарні 37 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 6, в міській дитячій - 3. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Прохання - залишайтеся вдома! Пом‘якшення карантину відбудеться скоро, але не варто нехтувати своїм життям та здоров’ям й оточуючих. Дотримуйтеся правил карантину! Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією  Старосинявської ОТГ.