Фото без описуСьогодні 5 травня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 6 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 2 дітей, вчора 04.05.2020р. один пацієнт госпіталізований із діагнозом: пневмонія, підозра на CОVID-19 у Хмельницьку обласну лікарню. Підтверджених випадків коронавірусу - всього 10, одна смертність від CОVID-19.

Головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва коментує ситуацію:

«На превеликий жаль, чоловік з CОVID-19, з с.Лисанівці, 1975 р.н., що тривало лікувався вдома та не звертався за медичною допомогою та був госпіталізований 01.05.2020р. у Хмельницьку інфекційну лікарню, вчора вночі помер у лікарні. Висловлюю щире співчуття сім’ї та близьким померлого.

З 24 біологічних зразків, що були відібрані медиками мобільної бригади у контактних осіб, обласною лабораторією досліджено 22 зразки, у 9 з яких, підтверджено CОVID-19. Ці особи – жителі с.Лисанівець, що перебували у тісному контакті з 1-м хворим на CОVID-19.

Наразі, лікарі Центру ПМСД у посиленому режимі, працюють над встановленням кола осіб, що були в контакті з 9 хворими на CОVID-19.

Пацієнт зі Старої Синяви, що вчора госпіталізований до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом: пневмонія, підозра на CОVID-19, за словами сімейного лікаря, почувається краще. У нього були відібрані біологічні зразки для лабораторного дослідження. Результати очікуються завтра вранці.

Я наполегливо прошу усіх не панікувати, зберігати спокій і здоровий глузд, проте розуміти, що недотримання правил карантину, пізнє звернення за медичною допомогою, приховування інформації, загрожує не лише вашому власному здоров’ю і життю, а й здоров’ю і життю ваших рідних, жителям Старосинявської громади в цілому.»

 

Фото без описуСитуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 5 травня зафіксовано в Україні 12697 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків.

МОЗ повідомляє: «Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що уже в 2020 році зарплати українським медикам збільшать до 50%. Підвищення відбуватиметься в рамках змін до медичної реформи, які МОЗ проводитиме за дорученням Президента України Володимира Зеленського. У разі підтримки Уряду та Верховної Ради підвищення буде уже з 1 липня. Щоб підвищити зарплати усім 435 тис. українським медикам, потрібно додатково 11 млрд. грн.

Уряд подовжив карантин до 22 травня і починає поступове послаблення обмежень з 11 травня. В кожній області послаблення відбуватиметься по-різному (залежно від ситуації з поширенням коронавірусної інфекції). Воно буде можливим лише за умов суворого дотримання протиепідемічних та санітарних вимог. Перелік пом’якшень ще формується. Серед запропонованих змін, зокрема, відкриття парків, перукарень, салонів краси, літніх майданчиків кафе і ресторанів, дозвіл на оптову й роздрібну торгівлю непродовольчими товарами тощо.

На Хмельниччині сьогодні: 5 травня у Хмельницькому зафіксовано 17 випадків захворювання на Covid-19. Одужало 12, померла - 1, 4 хворіють (2 в лікарні, 2 - амбулаторно). У Хмельницькій області - 129 випадків, з них: 29 одужало, 7 летальних випадків. В інфекційній лікарні станом на 8:30 лікується 56 хворих. Госпіталізовано 9, з них 6 з підозрою на COVID-19 (2 особи з Хмельницького), 1 хвора на COVID-19 (72 роки, Деражнянський район, стан важкий), 2 хворих з ГРВІ (пневмонії). В лікарні помер хворий з Старосинявського району (приїхав із м.Києва).

Зараз в лікарні 27 хворих на COVID-19 (2 мешканці Хмельницького), ще 6 осіб із підозрою на COVID-19. Хворих із пневмоніями в інфекційній лікарні 41, в міській лікарні - 5, в міській дитячій - 3. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Прохання - залишайтеся вдома! Пом‘якшення карантину відбудеться скоро. Та дехто вирішує зробити це вже зараз, на власний розсуд. Нехтує життям та здоров’ям своїм та оточуючих. Замість того, щоб порушувати режим, зробіть все те, на що після карантину не вистачатиме часу. Адже потім будете шкодувати.

Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.