Фото без описуСьогодні 30 квітня на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 5 хворих на ГРВІ: 3 дорослих та 2 дітей, бронхопневмонії відсутні. Випадків коронавірусу наразі не зареєстровано.

Ініціативу селищного голови Віталія Здебського щодо профілактики та запобігання вірусу COVID-19 на Старосинявщині підтримали керівники агроформувань: допомогу медичним працівникам КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» надали за сприянням керівництва ТОВ «Хмільницьке» (Олександр Борбич) – директор ТОВ «Зерно-Агротрейд» В.О. Соколенко на суму 5073 грн.: закуплено 100 шт. медичних шапочок одноразових, 100 шт. рукавичок нейтрилових, 5 л дезінфікуючого мила, пульсоксиметр та 30 шт. кисневих масок. Завдяки співпраці директор ТОВ «Цукорагропром» (директор В.О.Соколенко) на загальну суму 40 318 грн. закупили для лікарні 1000 шт. масок одноразових, 5 л дезінфікуючої рідини ефіру, 13 шт. пар бахіл медичних високих на зав’язках, безконтактний вимірювач температури та 10 шт. захисних костюмів. Ці необхідні речі вручив представник ТОВ «Астарта –Київ» Олександр Борбич 28 квітня головному лікарю КНП «Старосинявська центральна лікарня» Віталію Макогонському.

Старосинявська ОТГ висловлює щирі слова вдячності усім, хто підтримав лікарів громади в такий непростий час. Хай вам сторицею віддасться ваша добра справа!

 

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 30 квітня зафіксовано 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькому на ранок 30 квітня 16 зафіксованих випадків Covid-19. 1 особа в лікарні, 2 лікуються амбулаторно, 12 одужали, 1 померла. В інфекційній лікарні станом на 8:30 загалом 55 хворих. Госпіталізовані 11 осіб, з них 7 людей із підозрою на COVID-19, 4 - з ГРВІ, пневмоніями. В інфекційній лікарні залишається 19 хворих на COVID-19, з них 1 хворий з Хмельницького, решта - мешканці районів області. Ще 8 людей з підозрою на COVID-19, з них 1 людина з Хмельницького. В інфекційній лікарні 39 хворих із пневмоніями, в міській лікарні - 3, в міській дитячій - 3.

У Хмельницькій області на ранок 30 квітня 83 випадки захворювання на Covid-19. (Джерело: Хмельницька міська рада).

Прохання - залишайтеся вдома! Зміцнюйте імунітет. Добре висипайтеся. Харчуйтеся збалансовано. Життя та здоров’я - найголовніші цінності, саме тому увесь Світ зараз дотримується цих правил.

Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.