Фото без описуНа сьогодні 17.04.2020р. на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 13 хворих на ГРВІ: 10 дорослих та 3 дітей, виявлено 2 бронхопневмонії. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано. Всього за тиждень хворих на ГРВІ зафіксовано 41, з них 16 дітей та 25 дорослих, 2 бронхопневмонії.

Благородну справу допомоги медичним працівникам продовжили: приватний підприємець Микола Петрович Смолянюк, голова громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО» Віталій Анатолійович Бакун, які надали кошти по 500 грн. для придбання необхідних речей для роботи працівників Старосинявського пункту екстреної медичної допомоги та медицини катастроф КНП «Хмельницький обласний центр медицини екстреної медицини та медицини катастроф».

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 17 квітня в Україні зафіксовано 4662 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 501 новий випадок. Загалом найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 зареєстрована в місті Києві (705), Чернівецькій області (759) та Івано-Франківській області (427). За добу одужало 60 осіб (з них 3 дітей та 19 медичних працівників), померло 9 осіб.

Наразі у Києві та Київській області утворився смог через горіння сухостою. Хімічної та радіологічної загрози це не несе, радіаційний фон у межах норми. Проте цей дим може спричинити головний біль, кашель, труднощі з диханням, подразнення очей, запалення слизової оболонки носа та гортані, а також низку захворювань та алергій. Щоб уникнути негативних наслідків, дотримуйтесь правил, які збережуть ваше здоров’я.

Про підпали сухої рослинності відразу повідомляйте «101», «102».

На Хмельниччині сьогодні: є 40 лабораторно підтверджених випадків захворювання на Covid-19 (включно з жінкою в Чернівецькій області). Новий випадок зафіксовано у Чемеровецькому районі. Про це повідомляє Хмельницька міська рада.  За даними обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, у Чемеровецькому районі уже було підтверджено 11 випадків коронавірусної інфекції. Серед них – 8 медиків. За добу до Хмельницької інфекційної лікарні госпіталізували 6 осіб, із них двоє - із Чемеровецького та Хмельницького районів - із підозрою на COVID-19, решта з іншими інфекційними хворобами.  В інфекційній лікарні станом на 8:30 - 43 хворих, з них одна дитина.

Також, у хмельницькій міській раді повідомили, що сьогодні планують виписати додому хвору з Волочиського району, яка вилікувалася від COVID-19. ПЛР дослідження показали негативний результат. (Джерело: газета «Є!»).

Будьте обережні! Сповільнити поширення коронавірусу можна лише чітко дотримуючись карантинних заходів, тому МОЗ повідомляє: через поширення коронавірусної хвороби цього року вірянам по всьому світу рекомендовано задля безпеки утриматись від відвідування храмів на Великдень. Українці можуть долучитися до церковних служінь онлайн - Уряд домовився про трансляцію на українських телеканалах. Ми змушені на деякий час бути роз’єднаними фізично, але не духовно.

Бережіть себе! Залишайтеся вдома навіть на свята! Життя та здоров’я - найголовніші цінності, незалежно від геолокації, статі, віку чи переконань. Саме тому весь світ зараз дотримується цих правил.

Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.