Фото без описуПри в’їзді у Стару Синяву на березі річки Ікви працівники комунального підприємства селищної ради «Старосинявський комунгосп» зробили планування території та загорнули стихійне сміттєзвалище. На місце виїхали: начальник КП «Старосинявський комунгосп» Ігор Федорчук, начальник відділу (Інспекції) державного архітектурно – будівельного контролю селищної ради Олег Ніколаєць та поліцейський офіцер громади Віталій Білик.

Щороку стихійне сміттєзвалище збільшувало площу: люди без дозволу викидали тверді побутові відходи, захаращуючи територію на березі. Ніхто не замислювався над наслідками дій, екологією та тим, що наносить шкоди благоустрою мальовничого місця на Ікві, де поряд відбуваються народні свята, граються діти, відпочивають люди… Прикрим фактом є і паління сухої трави, від наслідків дій анонімних паліїв гине живність, наноситься шкода довкіллю. І мало замислюються про те, що безконтрольне випалювання може призвести до пожежі в приватному секторі. Часто вогонь перекидається на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади.

Враховуючи таку неприємну ситуацію, Старосинявська селищна рада звертається до мешканців Старої Синяви з проханням не смітити і не захаращувати навколишні території, не підпалювати сухі рослини на мальовничих берегах Ікви!

Просимо задуматися кожному над наслідками своїх дій! Не приносьте біль природі, і пам’ятайте, що нічого не зникає безслідно, і прийдеться рано чи пізно нести відповідальність за власні дії.

Фото без описуНе зайве буде нагадати, що порушники несуть відповідальність відповідно до законодавства, Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». На території селища, у центрах сіл не допускається складування побутового і будівельного сміття, побутових відходів, складування дров, опалого листя в невстановлених для цього місцях, у разі порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів передбачається відповідальність – накладення штрафів на громадян від 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 340 грн. мінімального штрафу згідно ст.152 цього Кодексу.

Відповідальність за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах штрафи сягають до 4590 грн., а за самовільне випалювання сухої рослинності чи її залишків для населення штраф становить від 3060-5100грн. Дія законопроекту настане після публікації в офіційних виданнях, тобто, на днях.

Старосинявська ОТГ просить усіх жителів Старої Синяви дотримуватися Правил благоустрою та пожежної безпеки! Бережіть навколишній Світ! Чистота і порядок не там де завжди прибирають, а там, де не смітять!

Старосинявська ОТГ.