Фото без описуНа сьогодні 16.04.2020р. на Старосинявщині лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 6 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 2 дітей, бронхопневмоній не виявлено. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

КНП «Старосинявським центром первинної медико-санітарної допомоги» за кошти благодійної допомоги, які надійшли на рахунки мед закладу, закуплено на суму 10 052 грн. 28 медичних костюмів, 115 медичних шапочок, 25 захисних щитків, 50 шт. респіраторів FFP3 та 80 пар медичних рукавичок.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 16 квітня в Україні зафіксовано 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькій області зареєстровано 38 випадків COVID-19. З них - 14 хмельничан. Троє з них одужали, хворих хмельничан 11. З них троє лікуються в лікарні, 8 – амбулаторно. В Хмельницькій інфекційній лікарні на 8:00 перебуває 43 хворих, з них 1 дитина.

У медзакладі лікується 11 хворих на COVID-19  (троє – мешканці міста, троє хворих з підозрою, з них одна людина з міста.) Хворих з пневмоніями в інфекційні лікарні - 34. В міській лікарні двоє хворих з пневмоніями, в міській дитячій - 4. ПЛР методом обстежено 13 медпрацівників інфекційної лікарні. Усі аналізи – негативні, за даними Хмельницької міської ради.

Напередодні увечері стало відомо про те, що хворі на COVID-19 вже є  й у Городоцькому районі.

Джерело: Depo.Хмельницький

Будьте обережні! Сповільнити поширення коронавірусу можна лише чітко дотримуючись карантинних заходів, тому МОЗ повідомляє: через поширення коронавірусної хвороби цього року вірянам по всьому світу рекомендовано задля безпеки утриматись від відвідування храмів на Великдень. Українці можуть долучитися до церковних служінь онлайн - Уряд домовився про трансляцію на українських телеканалах. Ми змушені на деякий час бути роз’єднаними фізично, але не духовно.

Бережіть себе! Залишайтеся вдома навіть на свята! Життя та здоров’я - найголовніші цінності, незалежно від геолокації, статі, віку чи переконань. Саме тому весь світ зараз дотримується цих правил.

Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.