На сьогодні на Старосинявщині станом на 13.04.2020 р. лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» зафіксовано 5 хворих на ГРВІ (включно за 11-12.04.20р.): 2 дорослих та 3 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

Ситуація: за даними Центру громадського здоров’я станом 13 квітня в Україні зафіксовано 3102 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 93 летальні, 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.

На Хмельниччині сьогодні: в області підтверджено 23 випадки захворювання на COVID-19. Про це інформують у Хмельницькій міськраді. Серед них одужало 3 хмельничан. Двоє людей внаслідок хвороби померли. Пенсіонерка із Хмельницького, у якої захворювання підтвердили вчора, 12 квітня, знаходиться у міській інфекційній лікарні. Станом на вечір стан 82-річної жінки був важкий. "В інфекційній лікарні 41 хворий, з них одна дитина. На ранок в лікарні з підозрою на COVID-19 - 6 осіб, 2 особи з міста. Хворих з пневмоніями в інфекційній лікарні - 25, в міській лікарні - 6, в міській дитячій - 6", - повідомляють в Хмельницькій міськраді. Із усіх випадків 9 були зафіксовані у жителів Хмельницького. Ще 7 у жителів Шепетівки, 2 - Хмельницький район, Волочиський, Кам'янець-Подільський і Чемеровецький райони - по 1. COVID-19 виявили у двох лікарів із військового госпіталю, який базується у Хмельницькому.
Джерело: «vsim.ua - новинний ресурс №1 у Хмельницькому».
Станом на 13.04.20р. на Старосинявщину повернулося із-за кордону біля 100 осіб, переважно із Польщі, є кілька осіб з Австрії, Чехії, Росії, Литви, Словаччини, Італії, Угорщини, США та Єгипту.

 

Будьте уважні! Сповільнити поширення коронавірусу можна лише разом, тому МОЗ нагадує головні правила: залишайтеся вдома; регулярно мийте руки з милом; уникайте контактів; працюйте дистанційно; надівайте захисну маску, якщо виходите на вулицю; тримайте дистанцію; допомагайте тим, хто цього особливо потребує.

Життя та здоров’я - найголовніші цінності, незалежно від геолокації, статі, віку чи переконань. Саме тому весь світ зараз дотримується цих правил.

Будьте здорові! Бережіть себе!

За оперативною інформацією Старосинявської ОТГ.