Фото без описуСьогодні 09 квітня керівники агроформувань продовжують підтримувати ініціативу селищного голови Віталія Здебського щодо профілактики та запобігання вірусу COVID-19 на Старосинявщині і надали допомогу медичним працівникам КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» та КНП «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Важливу допомогу медичні працівники КНП «Старосинявська районна лікарня» нині отримали від керівництва агропромхолдингу «Астарта-Київ», Петра Сидоренка, заступника генерального директора ТОВ "Хмільницьке" . Представник (підрозділу ТОВ «Хмільницьке») – Олександр Гаврилович Борбич вручив головному лікарю лікувального закладу Віталію Макогонському 250 пар рукавиць, 9000 шт. одноразових масок, 1000 шт. шапочок та 9 каністр по 5л дезінфікуючих засобів та один комплект рідкого мила – 5 літрів.

Також допомога офіційно надійшла від керівників та окремих жителів громади: (Див. таблицю продовжено), інформуватимемо по мірі надходження будь якої допомоги.

Фото без опису

Селищний голова Віталій Здебський:

Ще кілька місяців тому, ми не могли навіть подумати, що лихо пандемії змусить усіх переживати непрості часи та хвилювання за власне здоров’я, рідних і близьких. Щоби підтримати лікарів, працівників медичних закладів громади мені довелося звернутися за підтримкою до керівників агроформувань Старосинявської ОТГ і попросити допомоги на захист наших жителів. Висловлює щиру подяку усім, хто підтримав, відгукнувся і долучився до спільної допомоги нашим медпрацівникам та пацієнтам медичних закладів: глибока вдячність вам, хай вам сторицею віддасться ваша добра справа!

На сьогодні на Старосинявщині станом на 09.04.2020 р. лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» 5 хворих на ГРВІ: 3 дорослих та 2 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано, про що підтвердили тести.

Ситуація: За даними Центру громадського здоров’я станом 9 квітня в Україні зафіксовано 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки.

Протягом доби було досліджено 2396 зразків. Загалом з початку проведення тестувань досліджено 20608 зразків.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькій ОДА повідомили деталі щодо шістнадцятого випадку COVID-19 на Хмельниччині. Пацієнткою є медсестра, яка працює у Хотині Чернівецької області. Мешкає вона у Кам'янець-Подільському районі. Лікується жінка амбулаторно.
Джерело: «vsim.ua - новинний ресурс №1 у Хмельницькому».

 

Прохання: сумлінно дотримуйтеся правил карантину! Провітрюйте приміщення, одягайте маску в громадських місцях, мийте руки та будьте обережні!

Піклуйтеся про себе та своїх близьких, дотримуйтеся дистанції у черзі за продуктами, допомагайте старшим людям. Будьте здорові!

 

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.